Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:38 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Concursul internațional de operă „Ionel Perlea”. În juriul competiției, Constanța este reprezentată de soprana Florența Marinescu

ro

25 May, 2022 00:00 2222 Marime text


Festivalul și concursul internațional de operă „Ionel Perlea”, desfășurat în perioada 26-29 mai 2022, a avut mai multe etape, în care au fost selecționați candidații cei mai talentați.
 
Adresată tinerilor cântăreți de operă și studenților la academiile și universitățile de profil din toată lumea, cu vârsta maximă de 35 de ani, competiția are în juriu personalități de marcă, președinte fiind, ca și anul trecut, Nelly Miricioiu, soprană și mentor de canto de renume internațional.

De asemenea, președinte de onoare al juriului este dirijorul și compozitorul Sabin Păutza.

Printre membri, alături de Mihai Cosma (muzicolog, jurnalist, prof. Univ. Dr. la Universitatea Națională de Muzică București), Daniel Magdal (tenor, Director Adjunct al Operei Naționale București), Florin Estefan (bariton, Manager General al

Operei Naționale Române Cluj-Napoca), Cristian Rudic (bariton, Manager General al Operei Naționale Române Timișoara), se află prestigioasa soprană Florența Marinescu, profesor la Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius”, Constanța, care îi va evalua, cu rigoarea și profesionalismul său cunoscut, pe tinerii cântăreți calificați pentru runda semifinală.

Aceștia provin din România, Bulgaria, Franța, China și Coreea de Sud.

Finala va avea loc pe 29 mai 2022, în Sala de Concerte „Europa” din Slobozia, unde concurenții vor interpreta două arii de operă, cu acompaniament de orchestră.
 Premiile acordate în acest an, sunt următoarele: Premiul I - 7500 LEI; Premiul II - 5000 LEI; Premiul III - 3500 LEI; Mențiune - 1000 LEI; Premiu special al Operei Naționale București, oferit de director adjunct Daniel Magdal; Interpretarea unui rol în cadrul unui spectacol de operă / concert al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, stagiunea 2022-2023, oferit de manager general Florin Estefan; Interpretarea unui rol în cadrul unui spectacol de operă / concert al Operei Naționale Române Timișoara, în stagiunea 2022-2023, oferit de manager general Cristian Rudic; Interpretarea unui rol în cadrul unui spectacol de operă / concert al Operei Naționale Române Iași, în stagiunea 2022-2023, oferit de directorul artistic Florin Guzgă; Concert în cadrul stagiunii de muzică clasică a Centrului Cultural  „Ionel Perlea”, în stagiunea  2022-2023, oferit de manager Clementina Tudor; Premiul special pentru Cea mai bună interpretare a unui lied de Ionel Perlea - 1000 LEI; Premiul publicului - 1000 LEI.
 
Reputat dascăl și artist liric constănțean, doctor în pedagogie vocală, Florența Marinescu are o legătură de suflet cu Centrul Cultural „Ionel Perlea” și a fost distinsă de organizatori, în 2020, cu Diploma de Excelență pentru activitatea merituoasă în domeniul artei, culturii și învățământului.
 
Doi dintre foștii săi studenți, Mădălin Băldău și Cătălin Ţoropoc, au fost laureați, în anii precedenți, cu trofee UNESCO și recunoscuți ca valori incontestabile ale operei autohtone.
 
Citește și:
#ConstanțaCulturală Soprana Florența Marinescu, la aniversare!
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii