Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iaşiul răsplăteşte excelenţa studenţească din Constanţa Premiu pentru music-hall-ul „Cocoşatul de la Notre Dame“, dar şi pentru decanul Daniela Vitcu (galerie foto)

ro

27 May, 2019 00:00 2666 Marime text
Weekendul recent încheiat va rămâne unul memorabil pentru Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. În cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Operelor Independente, care a avut loc pe 24 mai, la Ateneul Naţional din Iaşi, spectacolul muzical „Cocoşatul de la Notre Dame“ a fost distins cu Premiul pentru Propunere Experimentală.
 
„Ideea acestui spectacol a pornit acum câţiva ani, când am avut nişte discuţii cu domnul Dumitru Lupu legate de acest music-hall. Poate că eu am simţit nevoia de frumuseţe umană, pentru că, din punctul meu de vedere, «Cocoşatul» este un reper de frumuseţe umană, în contrast cu fizicul lui. În absenţa regretatului maestru, am avut încredere în proaspătul nostru absolvent Alexandru Neş, cu care am mai lucrat pe momente mici, pentru că rolul compozitorului este cel mai important. Am vrut să facem un spectacol 100% românesc.
 
De asemenea, trebuie să mulţumim doamnei Carmen Aldea Vlad pentru că şi-a pus mintea cu noi, pentru că nu suntem încă profesionişti, dar nici amatori. Dar e bine să ţintim sus. Cu coregraful Stela Cocârlea colaborez de mulţi ani, aşa încât totul a venit de la sine”, declara anul trecut, la premiera naţională, decanul Facultăţii de Arte, prof. univ. dr. Daniela Vitcu.
 
„Ne-am mobilizat, am muncit nopţi întregi pentru a arăta că la Constanţa, la Facultatea de Arte a Universităţii «Ovidius», există o continuă pepinieră pentru viitori tineri artişti, indiferent de domeniul pe care l-au ales. Studenţii, masteranzii, cadrele didactice, au reuşit (în timp record) să pună pe picioare unul dintre cele mai bune spectacole de music-hall, «Cocoşatul de la Notre Dame», pe muzica semnată de asist. univ. drd. compozitor Alexandru Neş. Regia acestui spectacol aparţine prof. univ. dr. Daniela Vitcu. Textul excepţional poartă semnătura textierei Carmen Aldea-Vlad. Coregrafia excelentă, Stela Cocarlea, Scenografia artistică - Viorel Ungureanu, Costume - Liliana Cornilă-Licor Light design - Elena Moroşanu. Ateneul din Iaşi, gazda Festivalului Naţional de Opere, ne-a oferit cel mai frumos premiu pentru acest spectacol! Vă mulţumim din suflet că aţi crezut în noi. Mulţumim Universităţii «Ovidius» din Constanţa pentru sprijinul permanent”, scria Ionuţ Dulgheriu, pe pagina sa de Facebook.
 
Pe acelaşi canal de... comunicare, Alexandru Neş dedica acest premiu în memoria mentorului său, compozitorul Dumitru Lupu, de la a cărui naştere s-au împlinit 67 de ani pe 25 mai.
 
Şi dacă studenţii săi erau în culmea fericirii pentru cel de-al doilea premiu câştigat de acest music-hall, după cel primit, anul trecut, la Festivalul „Buzău iubeşte teatrul”, decanul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, prof. univ. dr. Daniela Vitcu, primea în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi cea mai importantă distincţie din viaţa sa, conform propriei mărturisiri.
 
Pe diploma primită în cadrul Galei Profesorului Bologna stă scris: „Vă mulţumim pentru că sunteţi un model pentru studenţii dumneavoastră, inspirându-i prin pasiunea, timpul şi energia investite în formarea lor. Vă felicităm pentru toată activitatea pe care o desfăşuraţi în folosul studenţilor, contribuind la un sistem educaţional mai bun. Studenţii dumneavoastră ne-au spus că sunteţi un «Prof Tare», iar noi, în numele acestora, vă acordăm distincţia «Profesor Bologna»! Bun venit în Comunitatea Profesorilor Bologna“.
 
Deosebit de emoţionată, prof. univ. dr. Daniela Vitcu a dedicat acest premiu formatorilor săi, printre care i-a numit şi pe regretaţii săi colegi de la Facultatea de Arte Diana Cheregi, Vasile Cojocaru şi Dumitru Lupu, dar şi studenţilor şi fetelor sale: Catinca şi Ştefania Lucia Maria.
 
Dragii mei studenţi, astăzi am primit cel mai important premiu din viaţa mea! Este important pentru că vine de la voi, suflete frumoase! Vă mulţumesc din suflet, am trăit emoţii ce nu pot fi descrise în cuvinte! Această distincţie, «Profesor Bologna» sau un «Prof Tare», cu permisiunea voastră, vreau să o dedic formatorilor mei, în special domnului Constantin Tache Dicu, doamnei Diana Cheregi, domnului Florin Zamfirescu, domnului Dumitru Lupu, domnului Vasile Cojocaru, domnului Ştefan Tapalagă, doamnei Anda Călugăreanu, domnului Silviu Stănculescu şi domnului Mircea Constantinescu. În acelaşi timp, v-o dedic vouă, dragilor, şi fetiţelor mele! Felicitări tuturor «Profilor Tari», premiaţi în această seară (n.r. - sâmbătă, 26 mai) în Aula Magna a Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» Iaşi! Mulţumesc studenţilor evaluatori, mulţumesc ANOSR!“, a scris pe pagina sa de Facebook prof. univ. dr. Daniela Vitcu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniela Vitcu 27 May, 2019 00:50 Ce frumos! Mulțumim din suflet!!!