Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:08 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău şi-a lansat şi la Constanţa cartea „Viaţa în ritm de tenis" (galerie foto+video)

ro

02 May, 2017 19:22 2427 Marime text
Cunoscutul tenismen constănţean Horia Tecău şi-a lansat şi la Constanţa, astăzi, cartea „Viaţa în ritm de tenis".
 
Desfăşurat într-un centru comercial din Constanţa, evenimentul a beneficiat de o asistenţă numeroasă, din care nu au lipsit mari sportivi ai Constanţei, oficialităţi locale, conducători de structuri sportive, fostul antrenor al lui Horia, fosta învăţătoare, fosta dirigintă sau membri ai familiei.
 

„Este un moment deosebit de emoţionant să mă aflu acasă cu ocazia acestui eveniment. Cartea a fost lansată oficial în decembrie anul trecut, la Bucureşti, dar să fii acasă nu se compară cu nimic. Mă bucur că îi am alături pe cei dragi, pilonii vieţii mele şi ai carierei mele. «Viaţa în ritm de tenis» e o carte pentru copii, pe care îi invit să facă sport. Am primit lecţia lecturii foarte devreme şi mi-a plăcut mereu să citesc. Prin sport am învăţat multe lecţii. Aşez această carte, printre realizările mele, pe aceeaşi treaptă cu turneul de la Wimbledon, cu Turneul Campionilor, cu locul întâi mondial şi cu medalia olimpică de la Rio", a declarat Horia Tecău.


Sportivul i-a avut alături, printre alţii, pe Cătălina Ponor, Răzvan Florea, Elena Frîncu, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, viceprimarii Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu, pe fostul său antrenor Ioan Macoveiciuc, pe Cornel Idu, Andrei Szemerjai, Mariana Solomon sau Mihai Orzan.

Elena Frîncu a ţinut să-l felicite pe Horia Tecău.
 

„Îl felicit pe Horia pentru dăruire, seriozitate, pasiune şi responsabilitate. Niciodată când a pierdut nu a spus gata, ci mă pregătesc mai bine în continuare. În carte găseşti poveşti foarte frumoase”, a spus Elena Frîncu.


Şi Cătălina Ponor a spus, în cadrul evenimentului, câteva cuvinte.

„Fiecare sportiv are povestea lui, trăirile lui până ajunge sus. Horia şi le-a exprimat în această carte, care sper să fie motivantă pentru cei mici. Avem nevoie de cât mai mulţi copii să-şi dorească să facă mişcare”, a declarat Cătălina Ponor.


La rândul lui, Răzvan Florea a spus că s-ar bucura ca toţi marii campioni să pună pe hârtie experienţa trăită.

„Fiecare copil trebuie să aibă un idol şi să-şi fixeze un obiectiv în carieră”, a mai spus Răzvan Florea.


 
La final, Horia a acordat autografe şi a făcut poze cu doritorii.
 

Sursa foto + video: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii