Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziții de neratat pentru iubitorii de cultură la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

ro

06 Dec, 2022 11:59 1517 Marime text
Muzeul de Istorie
Se anunță o perioadă bogată în evenimente culturale la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța! 

La sediul instituției are loc Expoziția permanentă a muzeului.

Au aloc apariții în mass-mediași Implementarea proiectului transfrontalier ARHICUP:https://www.minac.ro/proiecte.html.

Proiect cultural Black Sea programme (Municipalitatea Nessebar, Muzeul de Istorie a Moldovei Chișinău, MINAC) ARHICUP Black Sea Archaeology, History and Culture Portal - până în noiembrie 2022. În perioada 10.10.2022 – 12.10.2022 – Conferința finală a proiectului.
Proiect cultural - LDL Living Dabube Limes - MINAC Partener.

Urmează să se desfășoare și mai multe expoziții. Iată care sunt acestea: 
  • Expoziția arheologică permanentă, Muzeul Carsium –„Viața pe malul Dunării în mileniile V-IV a Chr”.
  • Expoziție de reproduceri după hărți medievale „Marea Neagră în cartografia europeană”, în județ la cetățile: Adamclisi, Histria și Capidava.
  • Expoziție permanentă „COMUNISMUL ÎN DOBROGEA– eveniment organizat de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Foștilor Deținuți Politic din România – Filiala Constanța.
Expoziția, structurată pe trei secțiuni: Aspecte din evoluția politică, economică și culturală a Dobrogei (1945-1989); Gulagul comunist în Dobrogea și Viață cotidiană, reliefează în documente, fotografii și mărturii de epocă diferite momente din istoria regiunii, în mod deosebit a Constanței, într-o perioadă de timp foarte apropiată nouă, cu profunde implicații și în prezent.

Proiectul expozițional a fost realizat în parteneriat cu următoarele instituții: Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Penitenciarul București Jilava, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea (ICEM), Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Constanța, „Biblioteca Județeană ” I.N.Roman„ Constanța.

Realizarea expoziției a fost susținută financiar de Grupul de firme CELCO S.A. - SOCEP S.A. 

Și evenimentele importanete nu se opresc aici. Este vorba despre un eveniment la Sediul Muzeului Național de Istorie a României din București, Calea Victoriei nr.12, expoziția „Dacia – ultima frontieră a romanității”. Expoziția este organizată de către Ministerul Culturii prin Muzeul Național a României, la care Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța este colaborator.
 
Evenimentele organizate în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției: www.minac.ro, cât şi pe pagina de FaceBook a acesteia www.facebook.com/minaconstanta/
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii