Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:47 07 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Dobrogei, pe scena Casei de Cultură din Constanţa Spectacol cu Cezara Dafinescu şi proiecţie de film, ambele în regia lui Toma Enache

ro

09 Nov, 2019 00:00 1914 Marime text
Joi, 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a pregătit două evenimente „orchestrate” de regizorul Toma Enache (49 ani). Este vorba despre spectacolul „Jumătatea mea, bărbatul!”, un one... woman show, având-o protagonistă pe îndrăgita actriţă Cezara Dafinescu (71 de ani), dar şi proiecţia filmului „Între chin şi amin”.
 
Iată ce declara regizorul Toma Enache despre prestaţia Cezarei Dafinescu: „După 40 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, actriţa Cezara Dafinescu vine la o întâlnire cu publicul său. Și vine la întâlnire cu traista plină de amintiri! A îndesat în ea copilăria, adolescenţa, femeia îndrăgostită, frânturi din viaţa şi din filmele sale, emoţii şi trăiri, vechi si noi. Vă invităm să fiţi părtaşi la aceste daruri pe care Cezara Dafinescu le oferă în spectacol cu pasiunea, generozitatea, talentul şi frumuseţea care au însoţit-o întotdeauna!”.
 
Iar actriţa Cezara Dafinescu, în replică, afirmă: „Abia aştept să urc din nou pe scenă, ca să mă întâlnesc cu publicul meu, într-o piesă scrisă special pentru mine de George Arion şi pusă în scenă de regizorul Toma Enache: «Jumătatea mea, bărbatul». Ne-am obişnuit să ne amintim de actorii pe care-i iubim doar atunci când pleacă într-o stea! Ce-ar fi să le dăm şansa să fie alături de noi şi când mai au încă ceva de spus ?! Timp de peste 40 de ani am strâns în suflet toate vorbele pe care aş fi vrut să vi le spun, toată dragostea pe care v-am păstrat-o. Cred că a venit momentul să stăm din nou faţă în faţă! Aţi fost lângă mine la bine şi la rău, m-aţi ajutat să trec peste clipe grele. Am vrut de multe ori să plec, dar de fiecare dată, prin dragostea voastră, m-aţi întors din drum. 
M-am sprijinit mereu pe umerii voştri, pe dragostea voastră… De multe ori voi, spectatorii, aţi fost singura mea familie, singurul sprijin. Vine o vreme când tragem linie şi adunăm… Timpul în care am iubit, am urât, am greşit, câtă iubire am primit, câtă am dăruit, dar şi câtă am irosit. Vă propun acum o astfel de întâlnire. Una în care să-mi daţi prilejul să mă arăt aşa cum sunt, cu bune şi rele, cu vise şi speranţe!”
.
La final, va avea loc proiecţia filmului regizat de Toma Enache „Între chin şi amin".
Preţ bilet: 60, 80 şi 100 lei.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii