Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:45 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O comedie despre bântuiri şi neveste - vii sau moarte - pe scena Casei de Cultură din Constanţa

ro

05 Nov, 2019 00:00 678 Marime text

Miercuri, 20 noiembrie 2019, începând cu ora 19, suntem invitaţi la un spectacol în regia lui Șerban Puiu, comedia de succes „Fantoma, dragostea mea!”, adaptare după textul dramatic al scriitorului Noel Coward.


Teatrul Elisabeta, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, a pregătit o variantă ingenioasă a cunoscutei lucrări britanice, care a fost pusă în scenă pentru prima oară în 1941, creând un nou record pe termen lung pentru piese non-muzicale, cu cele peste 2.000 de reprezentaţii.


Spectacolul care a cucerit Broadway-ul a fost transformat într-un film ce s-a bucurat de aceeaşi primire entuziastă, avându-i ca protagonişti  pe Rex Harrison şi Margaret Rutherford. Savuroasa comedie prezentată la Constanţa îi are în distribuţie pe Gabriela Popescu (Madam Arcati), Marius Florea Vizante (Charles), Alexandra Velniciuc (Elvira), Claudia Ene (Ruth), Raluca Ghervan (Dna.  Bradman), Mihnea Nicolau (Dr.  Bradman) şi Ioana Ancea (Edith).

Spectacolul înfăţişează imaginea Londrei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cadru în care, printre operaţiunile sale în calitate de membru al serviciilor secrete, personajul principal  petrece 5 zile scriind o piesă de teatru despre fantome.


„Sunt două ore şi 15 minute de comedie savuroasă, care spun povestea unui scriitor de romane de mister şi fantezie, Charles Condomine, care, în căutare de noi subiecte pentru noua sa carte, o invită la el acasă pe Madam Arcati, medium excentric de profesie, pentru a conduce o sesiune de spiritism în timpul unei cine la care iau parte soţia sa Ruth şi prietenii lui, un cuplu extrem de colorat format din George şi Violet Bradman.


Deşi la început şedinţa se consideră a fi un eşec, cu cât timpul trece, devine din ce în ce mai evident că prima soţie a lui Charles, Elvira, s-a întors cu gânduri serioase: pentru a-l bântui! Cum doar cel care caută găseşte, Charles este singurul care o poate vedea şi auzi pe Elvira, aşa că Ruth are motive întemeiate să-l considere nebun. Însă când vazele cu flori încep să “zboare” prin casă şi pernele sunt tăvălite pe jos, Ruth îşi dă seama de absurdul situaţiei – trăieşte în casă cu fantoma primei soţii a soţului său.
Nici pentru Charles nu este mai uşor – să stai în aceeaşi cameră cu două femei puse pe ceartă!
Dacă Ruth încearcă să se controleze şi să îşi păstreze ţinuta british, Elvira nu apelează nicio secundă la diplomaţie. Ba chiar, pare să aibă câteva planuri de-a dreptul… macabre!”, potrivit organizatorilor.
 

Citeşte şi:

Maia Morgenstern şi Medeea Marinescu, într-un spectacol de excepţie, la Casa de Cultură din Constanţa

Spectacol la Casa de Cultură Constanţa Iubitorii de teatru, invitaţi „Pe o pânză de păianjen“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii