Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Constanța culturală „Piano Art” – pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

ro

04 Jun, 2022 00:00 1171 Marime text

 
  • În zilele de sâmbătă și duminică, constănțenii vor putea asista la un concurs național de pian și la festivitatea de premiere
 
„Piano Art” este o competiție dedicată elevilor talentați și dornici de afirmare, care nu sunt elevi ai școlilor de muzică.

Concursul național de pian se află la ediția a VI-a și este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
 
În acest weekend, pe 4 și 5 iunie, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” vor evolua elevi pasionați de pian, având ocazia de a-și valorifica potențialul artistic în fața unui prestigios juriu, alcătuit din profesioniști ai domeniului cultural artistic și didactic.
 
Conform organizatorilor, „procesul de învățare al cântatului la pian este infinit, poate dura toată viața, el dezvoltă răbdarea, atenția distributivă, ambiția, educă personalitatea, schimbă comportamentul pianistului făcându-i un beneficiu pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale. 



Studierea unui instrument precum pianul este extrem de benefic în formarea  bunului gust, al simțului critic, al gândirii și inteligenței.”
 
Conform regulamentului, concursul este deschis elevilor între 6-15 ani, care studiază pianul la Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură și în particular.

Candidații vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen, care vor fi executate fără partitură.
 
Candidații vor avea la dispoziție, pe scena Centrului „Jean Constantin”, un pian de concerte „Boston”, având astfel oportunitatea să atingă clapele unui instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume.
 
Citește și:
 
Artele se îmbină la Constanța, într-un eveniment de excepție. Recital de pian și premii pentru studenții Universității Ovidius, la Muzeul de Artă (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii