Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Catalogul expoziției Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut a văzut lumina tiparului

ro

10 Feb, 2024 10:36 663 Marime text
Foto: facebook/Cristian CealeraCatalogul expoziției Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut a văzut lumina tiparului și va putea fi achiziționat, începând de miercuri, 14 februarie 2024, de la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

Albumul semnat de Cristian Cealera și Petre Colțeanu are 78 de pagini (editat bilingv, româno-engleză) și prezintă, pe scurt, povestea reală a supușilor Regatului Unit care au muncit și trăit aici, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Edith Perkins, Sir Samuel White Baker, Lady Florence Baker, consulii Blunt și Sankey, medicii Cullen și Bolton, managerul Edward Harris al III-lea, maiorul Stoker, scriitorul și inginerul Henry. C Barkley sunt doar câteva dintre personajele care au contribuit la dezvoltarea micului oraș Kustendjie, actualul Constanța.

„Vă anunțăm că în cursul acestui an va fi publicată și cartea ce va conține, în detaliu, toate aceste istorii“ - a menționat Cristian Cealera.

Citește și: 

UPDATE Concurs.„Poveștile Mării Negre”, vol IV, ediție limitatăAflă cum poți câștiga o carte cu autograful și dedicația personalizată a autorului Cristian Cealera, oferită de ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii