Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scenariul roșu Peste 150 de cazuri de COVID-19, în municipiul Constanța, într-o singură zi. Câte focare sunt active

ro

10 Mar, 2021 00:00 3639 Marime text
  • Pe 1 ianuarie 2021, la ora 20.00, Constanța ieșea din carantină
  • Municipiul s-a menținut la o incidență scăzută o perioadă considerabilă
  • Pe 9 martie 2021, municipiul a avut o rată de incidență de 3,11 la mia de locuitori
  • Au fost cu 152 cazuri mai multe față de ziua precendetă
  • Incidența a crescut cu aproape 0,5 la mia de locuitori, în doar 24 de ore
  • Incidența peste 3 înseamnă închiderea la interior a restaurantelor, a sălilor de jocuri de noroc și cinematografelor
  • Carantina se impune doar la depășirea unei rate de incidență de 6 la mia de locuitori
 
Incidența din municipiul Constanța a sărit ieri de pragul de 3 infectări la mia de locuitori, conform datelor transmise de către purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Tudorel Ene. Asta înseamnă că municipiul este viabil pentru scenariul roșu. Totuși, se așteaptă ultimele date de astăzi, pentru ca la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să ia decizia cu privire la schimbarea scenariului.
 
Pe 8 martie, erau raportate 819 cazuri active în ultimele două săptămâni, incidența fiind de 2,63 la mia de locuitori. Ieri, erau anunțate 971 cazuri active, ceea ce a săltat incidența la 3,11/mia de locuitori.
 
152 de cazuri noi au fost raportate în municipiu față de informarea precedentă. Sunt mai multe cauze care au influențat creșterea, unul principal fiind faptul că în weekend sunt efectuate și anunțate mai puțin teste, iar focarele au și ele un rol important. La data de 9.03.2021, erau înregistrate 9 focare pe județul Constanța dintre care 6 sunt pe municipiul Constanța. Cel mai mare are 17 cazuri.
 
Amintim că vineri, 5 martie, Forțele Navale Române informa opinia publică de situația COVID-19 raportate de către cele trei structuri militare de învățământ și care a stat la baza sporirii măsurilor de siguranță sanitară este următoarea: la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Viceamiral Ion Murgescu”, niciun elev militar infectat COVID-19 și 1 cadru militar carantinat la domiciliu; la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, niciun student militar infectat COVID-19, 1 cadru didactic infectat COVID-19, în izolare la domiciliu; la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, 16 elevi confirmați pozitiv, izolați, conform procedurilor legale, dintre care 8 elevi în unitate, 6 elevi internați în Spitalul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța și 2 elevi izolați la domiciliu, iar toți ceilalți elevi ai colegiului neconfirmați COVID-19 și prezenți în unitate, în număr de 347, sunt carantinați în spațiile colegiului.
 
De precizat este că reprezentanții Prefecturii Constanța au precizat că vor urmări evoluția incidenței, înainte de ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. „Conform prevederilor legale, CJSU se poate întruni în termen de 48 de ore de la data modificării ratei de incidența. Vom aștepta să vedem mâine evoluția și dacă se menține trend crescător se va întruni CJSU mâine”, au transmis aceștia.

Măsuri aplicabile în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori:
  1. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă
  2. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă
  3. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
  5. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități
  6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noros este interzisă
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii