Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:29 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul privind avizarea centrelor de vaccinare, modificat. Ce schimbări au fost făcute

ro

26 Jan, 2021 00:00 1180 Marime text
  • A fost publicat Ordinul privind modificare regulilor de avizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID-19


Săptămâna trecută, în Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul nr. 10/11/15/47/2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului sănătății, ministrului afacerilor interne, ministrului apărării naționale și al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației nr. 2.171/181/M.223/4.380/2020 pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19. Pe baza acestui ordin, centrele de vaccinare din județul Constanța urmează etapele pentru vaccinare.


De altfel, centrele din județul Constanța se află în extreme, așa cum am prezentat în materialul de aici - Cum s-au pregătit pentru vaccinare primarii din Cumpăna, Techirghiol, Eforie și Cobadin. Imagini, costuri și probleme și cum urmează să mai prezentăm în edițiile următoare. Dacă unele așteaptă doar avizarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, altele nu au mobilat încă centrul desemnat din localitate.


Conform Ordinului menționat mai sus, normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 prevăzute în anexa la Ordinul ministrului sănătății, ministrului afacerilor interne, ministrului apărării naționale și al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației nr. 2.171/181/M.223/4.380/2020 pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.289 din 24 decembrie 2020, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La capitolul II "Structura generală a centrelor de vaccinare", punctul 1 se modifică și va avea următorul cuprins:
"1. Centrele de vaccinare împotriva COVID-19, denumite în continuare centre de vaccinare, sunt înființate prin decizie a directorului executiv al direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.
1.1. Centrul de vaccinare este un spațiu special destinat care respectă prezentele norme, fiind înființat în scopul desfășurării activității de vaccinare a populației împotriva COVID-19.
1.2. Modelul de organizare a unui centru de vaccinare este prevăzut în anexa nr. 5 la prezentele norme."
2. Capitolul VII "Autorizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19" se modifică și va avea următorul cuprins:
"VII. Autorizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19

1. Cerințele pentru autorizarea temporară a centrelor de vaccinare sunt:
a) declarația pe propria răspundere a conducătorului unității și a medicului coordonator privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme;
b) pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare sunt necesare: acordul deținătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.
2. Direcțiile de sănătate publică județene sau a municipiului București verifică prin sondaj centrele de vaccinare, săptămânal, în mod aleatoriu, pentru a stabili conformarea acestora cu cerințele prevăzute în prezentele norme, precum și conformarea dotării centrului conform cap. IV.
3. Direcțiile de sănătate publică județene sau a municipiului București emit autorizația sanitară temporară de funcționare conform modelului prevăzut în anexa nr. 7.
4. Pentru centrele de vaccinare organizate în unități sanitare nu se eliberează autorizații temporare sanitare de funcționare."
3. La capitolul VIII "Dispoziții finale", punctul 1 se modifică și va avea următorul cuprins: "
1. Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentele norme."
4. După anexa nr. 6 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 7, al cărei conținut este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii