Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:29 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Vor fi repuse în funcțiune centrele de testare pentru depistarea COVID-19 (VIDEO)

ro

04 Jul, 2022 15:31 752 Marime text
foto: pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, 4 iunie, că vor fi repuse în funcţiune centrele de testare COVID-19, accesibile mai ales la sfârşitul săptămânii. El a făcut aceste precizări în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul în care 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie - 3 iulie, un număr aproape dublu faţă de săptămâna precedentă.
 

„Ce trebuie să facă o persoană care are simptome COVID? Să se testeze la medicul de familie.

Repunem în funcţiune şi acele centre de testare care vor fi accesibile persoanelor, mai ales în week-end, unde se pot duce să preleveze o probă, dacă au simptomatologie, după care fie rămân în observaţie la medicul de familie, care poate să le prescrie şi un tratament, fie merg la un centru de evaluare. Sau, în cazul unei evoluţii mai grave, se duc la spital", a spus ministrul.


Ministrul Sănătății a menţionat că se menţin recomandările referitoare la utilizarea măştii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, igiena mâinilor şi aerisirea spaţiilor publice, subliniind că acestea nu sunt impuse, ci reprezintă recomandări. 

El a afirmat că a discutat cu direcțiile de sănătate publică despre o posibilă creștere a numărului de cazuri, iar subiectul l-a reprezentat asigurarea condiţiilor pentru spitalizarea persoanelor infectate, inclusiv a celor care au nevoie de îngrijire şi pentru alte afecţiuni.

Totodată, managerii de spitale pot dispune purtarea măştii în interiorul unităţilor, pentru evitarea transmiterii infecţiilor intraspitalicești. 

Conform ministrului, centrele ambulatorii din ţară au cantităţi suficiente de antivirale (Favipiravir, Molnupiravir, Remdesivir), dar şi anticorpi monoclonali și este recomandată, în continuare, vaccinarea anti-COVID.
video: Facebook/ Ministerul Sănătății - România
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii