Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS Persoanele imunocompromise ar trebui să primească o doză „booster''

ro

09 Dec, 2021 19:38 1135 Marime text



Oganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat ca persoanele cu sisteme imunitare slăbite sau cele cărora le-a fost administrat un vaccin cu patogen inactivat ar trebui să primească o doză „booster'' a unui ser anti-COVID-19.



Multe ţări au demarat campanii de vaccinare cu doze „booster”, vizând persoanele vârstnice şi cele cu probleme de sănătate (imunocompromise), însă îngrijorările generate de noua tuplină africană Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 le-a determinat pe unele dintre acestea să extindă utilizarea dozelor „booster" la categorii mai mari de populaţie.



Având în vedere ratele de vaccinare îngrijorător de reduse în mare parte din regiunile în curs de dezvoltare ale lumii, OMS a declarat în ultimele luni că administrarea dozelor primare ar trebui să fie o prioritate, mai degrabă decât administrarea dozelor „booster".



Noua recomandare a fost formulată după ce Grupul Strategic Consultativ de Experţi (SAGE) în privinţa vaccinării din cadrul OMS s-a reunit marţi pentru a evalua nevoia necesitatea dozelor „boster'' pentru a combate COVID-19, informează AGERPRES.



O singură doză de vaccin Johnson & Johnson este încă eficientă, însă date obţinute în urma studiilor clinice ale companiei americane arată că utilizarea a două doze demonstrează în mod clar beneficiile aduse de vaccinarea cu o doză suplimentară.


Sursă foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii