Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat Certificatul verde COVID în România va trebui adaptat regulilor UE (VIDEO)

ro

31 Jan, 2022 16:00 1952 Marime text


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat luni că România trebuie să se adapteze regulilor din Uniunea Europeană cu privire la certificatul digital COVID-19. 

Acestea prevăd că persoanele care au făcut doza a doua de vaccin în urmă cu mai mult de 9 luni trebuie să îşi facă şi boosterul.

„Cred că deja lumea este informată că de mâine intră o regulă, cei care au a doua doză făcută de 9 luni sau mai mult nu se mai recunoaşte certificatul lor decât dacă fac cea de a treia doză.

Acest lucru urmează să fie reglementat şi în România în curând. În acest moment, la noi încă certificatul este pe cele două doze, dar urmează să fie reglementat şi acest aspect, să intre în concordanţă cu regulile europene", a precizat Raed Arafat.



Acesta a precizat că certificatul digital în România va trebui să fie adaptat regulilor Uniunii Europene printr-un act normativ. 

„Certificatul digital în România va trebui să fie adaptat regulilor UE printr-un act normativ, lucru care urmează să se facă. În momentul în care se face se va aplica regula europeană generală, care este două doze, 9 luni de la ultima doză, sau dacă au trecut 9 luni va trebui să fie făcută a treia doză", a afirmat acesta. 

Sursa foto și video: Facebook/ Guvernul României 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii