Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italia A început campania pentru administrarea celui de-al doilea booster contra COVID-19 pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani

ro

12 Jul, 2022 09:52 925 Marime text
foto: Pexels
  • Italia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în iulie. Numărul zilnic al infectărilor a depăşit săptămâna trecută 100.000 pentru prima dată din februarie, iar internările în spitale par, de asemenea, să crească.

Italia va demara în curând campania pentru administrarea celui de-al doilea booster contra COVID-19 tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, a precizat luni ministrul Sănătăţii, în urma recomandărilor formulate în acest sens de agenţiile sanitare ale Uniunii Europene, informează Agerpres.

Recomandarea europeană a fost făcută luni în contextul unei noi creşteri a numărului de infectări şi de spitalizări pe teritoriul Europei şi se aşteaptă să faciliteze decizii la nivel naţional în scopul accelerării campaniilor de vaccinare, care au încetinit în ultimele luni.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că guvernul a acordat deja undă verde celor 20 de administraţii regionale ale Italiei în vederea demarării campaniei pentru administrarea celui de-al doilea booster, după avizul obţinut din partea agenţiei naţionale pentru medicamente AIFA.
 

„Toate dovezile ştiinţifice... arată că doza suplimentară a unui booster poate proteja considerabil oamenii împotriva spitalizărilor, în special pe cei fragili şi vârstnici“, a declarat Speranza.


Italia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în iulie. Numărul zilnic al infectărilor a depăşit săptămâna trecută 100.000 pentru prima dată din februarie, iar internările în spitale par, de asemenea, să crească.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii