Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile de relaxare așteptate de la 1 iulie se amână. Informația a fost făcută publică de ministrul Sănătății

ro

29 Jun, 2020 18:42 1756 Marime text

•    Această decizie a fost luată pe fondul nerespectării măsurilor în vigoare privind prevenția răspândirii epidemiei de Coronavirus

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat amânarea noilor măsuri de relaxare, în contextul creșterii numărului cazurilor de infecție cu Sars-CoV-2.
Ministrul a precizat astăzi, citat de Digi24, că s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să fie amânate măsurile de relaxare ce fuseseră anunțate inițial pentru data de 1 iulie.
În plus, Tătaru a explicat că această decizie a fost luată pe fondul nerespectării măsurilor în vigoare privind prevenția răspândirii epidemiei de Coronavirus. Potrivit ministrului Sănătății, citat de presa centrală, în ultimele două săptămâni au crescut numărul cazurilor, numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, dar și numărul deceselor.
Nu în ultimul rând, oficialul a adăugat că, dacă evoluția epidemiei va deveni favorabilă și va exista o săptămână în care să scadă numărul cazurilor noi și transmiterea comunitară, atunci vor reintra în discuții noile măsuri de relaxare.
„Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie“, a precizat ministrul Sănătății.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii