Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache s-a adresat ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu privire la femeile însărcinate diagnosticate cu virusul COVID

ro

22 Oct, 2020 00:00 3711 Marime text
  • Deputatul Cristina Dumitrache s-a adresat ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, în vederea analizării şi revizuirii Protocolului cu privire la femeile însărcinate diagnosticate cu virusul COVID internate în maternităţi
  • Dumitrache susține că protocolul aflat în derulare în acest moment presupune că pacienta suspicionată/confirmată cu noul coronavirus nu poate părăsi salonul de izolare, nu îşi poate alăpta copilul, nu îl vede până la negativarea testului


Deputatul Cristina Dumitrache s-a adresat ministrului Sănătăţii, domnul Nelu Tătaru, în vederea analizării şi revizuirii Protocolului cu privire la femeile însărcinate diagnosticate cu virusul COVID internate în maternităţi.

“Criza provocată de Covid-19 a scos la lumină problemele şi neajunsurile unui sistem sanitar împovărat şi copleşit, probleme care au fost neglijate de-a lungul timpului şi care acum au devenit stringente şi acute. De la începutul epidemiei, care, ulterior, a fost declarată pandemie de către OMS, spitalele din România s-au confruntat cu situaţii limită, începând cu penuria echipamentelor de protecţie, haosul generat de lipsa managementului eficient în unităţile spitalicesti, lipsa protocoalelor şi a măsurilor de siguranţă pentru cadrele medicale şi pacienţi.
O categorie vulnerabilă a acestor pacienţi afectaţi de măsurile ministerului Sănătăţii este cea a femeilor însărcinate care urmează să nască. Femeile însărcinate şi bebeluşii născuţi în perioada pandemiei sunt în dificultate din cauza sistemului de sănătate sub presiune, dar şi din cauza metodologiei prin care le sunt restrânse drepturi cu puternic impact asupra sănătăţii fizice şi emoţionale”, susține deputatul.

Dumitrache susține că protocolul aflat în derulare în acest moment presupune că pacienta suspicionată/confirmată cu noul coronavirus nu poate părăsi salonul de izolare, nu îşi poate alăpta copilul, nu îl vede până la negativarea testului.

Deputatul constănțean solicită ministrului sănătății, în virtutea calităţii sale de responsabil cu sistemul sanitar din ţara noastră, modificarea Protocolului pentru iniţierea şi continuarea alăptării, accesul nou-născutului în acelaşi salon cu mama, posibilitatea contactului fizic între mamă şi copil. Viitoarele mame care se confruntă cu o realitate dură, ca noi toţi, aşteaptă de la autorităţi soluţii pentru remedierea rapidă a acestor deficienţe.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii