Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:57 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nelu Tătaru și Raed Arafat prezintă noi măsuri, în contextul noului coronavirus

ro

05 Oct, 2020 21:15 1527 Marime text

Nelu Tătaru a organizat o conferință de presă alături de Raed Arafat.

Nelu Tătaru a spus că România este pe un trend ascendent. „Evaluarea INSP a arătat că am avut o creștere a numărului de localități cu indice de peste 3, dar și a celor cu scenariu galben. În acest context, s-au făcut evaluări. S-au luat anumite decizii.

Pentru cetățenii care vin cu indice ridicat se impun anumite reguli. Pentru cei care vin ca să stea trei zile - se impune un test. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă, se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a se testa, la cerere, în ziua 10. Contextul evaluării fiecărei localități se referă la indicele cumulat în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Pentru un indice mai mare de trei, ne limităm la focare și evaluăm transmiterea comunitară.

Celelalte măsuri îl rog pe Raed Arafat să le prezintă”, a spus Nelu Tătaru.

„În urma CNSU, au fost stabilite următoarele aspecte, toate comitetele județene urmează să se întrunească în regim de urgență pentru a stabili evaluarea epidemiologică și să ia toate măsurile care trebuie emise”, a spus Arafat.

Arafat a mai spus că trebuie să se ia în calcul purtarea măștilor atât în spații închise, cât și în spații deschise, unde este cazul, cât și interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri, unde incidența este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

„Se poate lua în calcul închiderea pentru 30 de zile a activității agenților economici care nu respectă măsurile”, a mai spus Raed Arafat. Recomandarea lui Arafat este ca agenții economici să ia în considerarea munca de la domiciliu sau decalarea programului. „Acest lucru trebuie să devină o obligație în zonele cu o incidență de 1,5 la mia de locuitori”, a mai spus Arafat.

„Mai este o decizie luată cu privire la organizarea evenimentelor religioase, unde este permisă participarea doar a celor care au reședință sau mutație în localitatea unde are loc pelerinajul”, a spus Arafat.


S-a mai luat o decizie ca persoanele alese la alegerile din 27 septembrie să poată depună jurământul fără prezența fizică, prin mijloacele de comunicare la distanță, dacă se află în izolare sau carantină la domiciliu”, a adăugat Raed Arafat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii