Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INSP Evaluarea situației actuale și perspectivei de evoluție a Covid-19

ro

22 Jul, 2021 00:00 1374 Marime text
  • Conform datelor din platform de prognoză europeană, la sfârșitul lunii iulie 2021, se estimează între 20-200 de cazuri noi confirmate pe zi
 
După depășirea unui vârf epidemic, situația Covid-19 urmează un trend descendent în ultimele 60 de zile consecutive.  Acest lucru este ilustrat de toți indicatorii urmăriți – numărul de cazuri confirmate, numărul de decese, rata de pozitivitate și numărul de persoane internate în secțiile ATI, conform unei analize care a fost realizată de către Institutul Național pentru Sănătate Publică.
 
Analiza a fost elaborată cu datele valabile până la 9 iulie 2021, fiind făcută public pe 21 iulie 2021. Media numărului de cazuri confirmate s-a stabilizat în jurul valorii de 40 de cazuri pe zi.
 

Situația la nivel internațional

 
În timp ce situația în Romania este stabilă, controlul epidemiei este îngreunat la nivel internațional în bună măsură din cauza apariției unor noi variante de virus. Situația pare foarte gravă în mai multe țări terțe din afara Europei, dar începe sa se înrăutățească și în statele din zona Europei atât în contextul răspândirii variantei Delta cât și al renunțării la măsurile de restricții.
 
Evoluția din România
 
Conform datelor din platform de prognoză europeană, la sfârșitul lunii iulie 2021, se estimează între 20-200 de cazuri noi confirmate pe zi.
 

Vaccinare

 
Vaccinarea trebuie să se afle în continuare în centrul strategiei de gestionare a COVID-19, scopul campaniei de vaccinare fiind de a reduce numărul îmbolnăvirilor, deceselor și spitalizărilor. Prin vaccinare, mai puține persoane vor dezvolta boala COVID-19, iar cei care o fac sunt mult mai puțin susceptibili de a fi spitalizați sau de a deceda.
 
Cu toate acestea, nu toți cei cărora le este destinat vaccinul îl vor face și există unele categorii populaționale, cum ar fi copiii, pentru care vaccinul nu este încă autorizat. Chiar și atunci când sunt vaccinați, există încă șansa ca persoanele să contacteze virusul și să-l transmită.
 
Niciun vaccin nu este 100% eficient și, la fel ca toate virusurile, Sars Cov 2 poate dezvolta mutații. Pana la data de 9 iulie 2021, la nivel național, au fost administrate un număr de peste 9.100.000 de doze de vaccin. In ceea ce privește numărul de persoane vaccinate, peste 4.640.000 de persoane sunt vaccinate cu schema completa, iar 170.000 au primit doar prima doza de vaccin. Vaccinurile utilizate pana in prezent au fost Pfizer Biontech 79.1%, Astra Zeneca 9.3%, Moderna 7.9% si Johnson 3.7%.
 
Mai multe detalii puteți consulta în secțiunea „Documente”, unde a fost atașat materialul elaborate de INSP.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii