Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)

ro

21 Mar, 2020 00:00 4446 Marime text

Potrivit Ordinului nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, persoanele luate oficial în evidența Direcțiilor de Sănătate Publică în au o serie de obligații la momentul încetării perioadei de carantină sau de izolare, urmare a interacțiunii cu o persoană testată pozitiv cu Covid19.

Deputatul USR de Constanța a stat în izolare o perioadă de 13 zile, după ce a intrat în contact direct pe 3.03.2020 cu senatorul PNL, Vergil Chițac, declarat pozitiv Covid 19. Pe parcursul perioadei de izolare, parlamentarul spune că a fost verificat dacă respectă condițiile impuse de legislație, după ce a fost luat în evidențele DSP București drept contact al unei persoane positive. Ieri, deputatul a finalizat cu bine perioada de izolare și a dorit să obțină de la DSP avizul epidemiologic, care îi permite să revină în colectivitate.

“Am ieșit azi din izolare și m-am prezentat aşa cum spune Ordinul nr. 414/2020, la Direcția de Sănătate Publică, pentru a obține avizul epidemiologic. Să nu credeți că este ușor. Procedura este birocratică şi voi cere simplificarea ei. Avizul nu poate fi eliberat online. Trebuie ca persoana în cauză să se prezinte la DSP, unde completează o cerere și depune o copie a cărții de identitate. Procedura ar trebui simplificată întrucât e absurd ca acum zeci de oameni să fie nevoiţi să aştepte la o coadă. Cum să ieşi din izolare punându-te în situaţia de a te expune pericolului din pricina căruia ai ajuns în izolare?”, a precizat Stelian Ion.

Acesta a mai adăugat că avizul eliberat conține mențiunea “clinic sănătos”, cu toate că persoanei ieșite din izolare nu i s-a făcut nicio verificare din punct de vedere a stării de sănătate.




Parlamentarul constănțean a menționat că avizul eliberat de DSP servește la controalele pe care le pot face reprezentații instituțiilor de forță - Poliție Locală sau Poliția Națională, tuturor celor care au intrat în evidența DSP-urilor care fiind persoane carantinate sau izolate la domiciliu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii