Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:53 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Doi pompieri din Vaslui au fost diagnosticați pozitiv ​SARS-Cov-2 (COVID-19)

ro

14 Jul, 2020 10:15 1151 Marime text
 
  • Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui. 

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt“ al Județului Vaslui sunt doi subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici.

Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui. 

Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 08.07.2020 (aceasta lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar). Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.

În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri.

Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității.

De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19). Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților. dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii