Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:35 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

ro

03 Feb, 2021 12:11 682 Marime text
  • 4.510 sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice.
 
În cursul zilei de ieri, 2 februarie, peste 16.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai  autorităților locale au efectuat acțiuni de control cu privire la modul în care sunt  respectate măsurile de protecție sanitară, informează MAI.

Astfel, au fost verificați peste 4.500 operatori economici, aproximativ 170 de operatori de transport persoane, peste 9.200 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 67.000 persoane, pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.
În total, au fost aplicate  5.139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 876.385 de lei.

Majoritatea, respectiv 4.510 sancțiuni, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de 699.750 de lei.

Pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor, au fost aplicate aproximativ 600 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 160.000 lei.

În urma controalelor efectuate, personalul MAI a întocmit 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 CP.

Activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2, vor fi efectuate și în zilele următoare.
Rămân în vigoare măsurile dispuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane, dar și recomandările privind evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, sau evitarea contactului direct cu alte persoane.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii