Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:26 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Au fost noi controale, în zonele aglomerate, în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă

ro

10 Aug, 2020 11:50 1100 Marime text
  • Aproximativ 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat.  

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.
 
Aproximativ 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.
 
Cu ocazia controalelor au fost verificate90 de societăți comerciale și au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 124.350 de lei, dintre care 32 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 10 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și8pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
 
În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 40 de deficienţe, fiind aplicate 40 de sancțiuni (28de avertismente şi 12 amenzi), în valoare totală de 6.500 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.
 

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.  

 Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii