Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 mai, efectivele MAI au intervenit la 4.013 de cazuri, față de 3.452 anul trecut

ro

02 May, 2020 14:23 2400 Marime text

MAI: Mulțumim cetățenilor care au conștientizat pe deplin situația dificilă cu care ne confruntăm și au dat dovadă de responsabilitate, respectând restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.


Angajații Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie. Astfel, aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi pompieri și polițiști de frontieră, precum și polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, au fost în teren cu ocazia zilei de 1 Mai.

Suplimentarea de forțe în teren a fost cu aproximativ 50% mai mare față de anul trecut, în aceeași perioadă.

Prioritatea principală a angajaților MAI a constat în prevenirea faptelor antisociale, dar și respectarea de către cetățeni a restricțiilor prevăzute de Ordonanțele Militare.

La nivelul întregii țări s-au organizat puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi.

Polițiștii de frontieră au asigurat misiunile de supraveghere şi control la graniță. Valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori mult mai scăzute față perioada similară a anului trecut, de până la 90%, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 21.156 persoane, din care 55% pe sensul de intrare în țară și 45% pe sensul de ieșire din țară și de 13.802 mijloace de transport, din care 51,4% pe sensul de intrare în țară și 48,6% pe sensul de ieșire din țară.

În ziua de 1 mai, efectivele MAI au intervenit la 4.013 de cazuri, față de 3.452 anul trecut.

Au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave, cu 50% mai puține față de 1 mai 2019. S-au reținut 468 de permise de conducere față de 554 anul trecut.

Efectivele de pompieri au desfășurat 1.139 de intervenții, cele mai multe fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Exemplu:

În municipiul Blaj, a avut loc un conflict la care au participat aproximativ 30 de persoane.

Conflictul a fost aplanat prin intervenția rapidă a forțelor de ordine.

La sediul Poliției Municipiului Blaj au fost conduse 16 persoane pentru continuarea cercetărilor, șapte dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 34.200 de lei.

Nu au fost înregistrate victime.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii