Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:33 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a punctat prefectul județului Constanța legat de cei ieșiți din carantină instituționalizată, conform deciziei CCR

ro

04 Jul, 2020 16:37 1215 Marime text
  • Prefectul județului Constanța le recomandă celor ieșiți din carantină instituționalizată să rămână acasă până la încheierea celor 14 zile de autoizolare
Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a transmis un mesaj pentru cei care ar trebui să mai stea 14 zile în carantină, dar conform ultimei decizii a Curții Constituționale a României pot alege să rămână în autoizolare. Aceștia trebuie să fie precauți să nu pună în pericol vieților altor persoane din jurul lor, în caz că dezvoltă virusul cât se află la domiciliu, în cele 14 zile. Persoanele care expun alți cetățeni la risc, sunt pasibili de dosar penal, conform Noului Cod Penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Avem decizia Curții Constituționale. Am primit, din cursul zilei de ieri, un ordin semnat de secretarul de stat Raed Arafat, prin care ni se punea în vedere faptul că la ieșirea din carantină a persoanelor care se aflau încă în perioada de carantinare trebuie să informăm cu privire la recomandarea de a sta în continuare autoizolați până la terminarea celor 14 zile. De asemenea, le spunem că dacă până la finalizarea celor 14 zile, nu stau în autoizolare și cumva dezvoltă virusul, și nu stau în izolare, sunt pasibili de articolul din Noul Cod Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor”, a punctat George Niculescu, prefectul județului Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii