Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți ani are cel mai tânăr român care a fost imunizat împotriva Covid-19. S-a vaccinat în această seară

ro

06 Mar, 2021 21:26 2198 Marime text
  • Tânărul are 16 ani și a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer.

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus este un adolescent de 16 ani care locuiește în Bucureşti. Acesta a primit vaccinul sâmbătă seară, la un centru din judeţul Prahova.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a prefecturii din Prahova. Tânărul i-a îndemnat pe cei de vârsta lui să se informeze în legătură cu vaccinul și să aibă încredere în specialiști. Vaccinarea a decurs fără probleme, iar tânărul nu a avut reacții adverse.

După perioada de supraveghere post-imunizare, adolescentul a avut parte și de o surpriză din partea prefectului Cristian Ionescu, care i-a oferit o diplomă pentru curajul său.

Iată anunțul de pe pagina oficială de Facebook a prefecturii Prahova!

Cel mai tânăr român a fost vaccinat la un centru din Prahova.

Victor Gabriel Antonescu a marcat astăzi o premieră în lupta împotriva noului coronavirus. La cei 16 ani și trei zile a devenit cel mai tânăr român care s-a imunizat împotriva SARS-CoV-2. Din dorința părinților, nu vom detalia problemele medicale pe care le are și care l-au făcut să fie eligibil în cea de-a doua etapă a imunizării anti COVID-19, se arată pe pagina de Facebook a prefecturii.

Pentru Victor, anul pandemiei a fost unul lung și plictisor, în care a stat cu teama că ar putea contacta virusul la orice pas, dar și unul în care a tot sperat că va apărea vaccinul care să ne redea speranța revenirii la viața de dinainte. Odată cu aprobarea vaccinului Pfizer, Victor s-a documentat și a ales să meargă pe mâna oamenilor de știință, informându-și părinții că atunci când va împlini vârsta de 16 ani, va dori să se numere printre persoanele imunizate.

Astfel, a fost programat la centrul de vaccinare amenajat la Liceul „Ludovic Mrazek“ din Ploiești, unde a fost primit cu toată căldura și profesionalismul personalului implicat în această campanie.

Vaccinarea a decurs fără probleme, adolescentul nu a avut niciun fel de reacție adversă, iar ca sfat pentru cei de vârsta lui care sunt sceptici în privința unui astfel de demers, Victor le-a spus să se informeze și să aibă încredere în cercetările specialiștilor.



După perioada de supraveghere post-imunizare, Victor a avut parte și de o surpriză. A fost felicitat de domnul prefect Cristian Ionescu, care i-a înmânat, în semn de apreciere pentru curajul și exemplul oferit celor de seama lui, și nu numai, o diplomă și un buchet de flori, urându-i multă sănătate și exprimându-și dorința de a-l revedea peste 21 de zile, la cea de-a doua doză.

Potrivit medicului coordonator al centrului de vaccinare din Ploiești, dr. Denisia Arsene, aici a mai fost imunizată, recent, o persoană foarte tânără, în vârstă de numai 17 ani.

Sursa foto: Facebook/Prefectura Prahova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii