Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Locuitorii din Faleză Nord reclamă treaba de mântuială făcută de Primăria Constanța în parcul Dragoslavelor (galerie foto)

ro

21 May, 2020 00:00 3642 Marime text

  • Locuitorii din cartierul Faleză Nord strâng semnături în vederea depunerii unor petiții la Poliția Locală și la Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța

  • Sunt nemulțumiți de lucrările demarate de municipalitate în Parcul “Dragoslavele” din cartier

  • Lucrările nu au fost și nu sunt semnalizate printr-un panou de semnalizare a investiției, potrivit Ordinului nr. 63/1998 al Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului

  • Se cere sancționarea celor responsabili și dispunerea finalizării lucrărilor în condiții de siguranță sau readucerea terenului la starea inițială

 
Locuitorii din cartierul Faleză Nord strâng semnături în vederea depunerii unor petiții la Poliția Locală și la Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța cu privire la normelor privind disciplina în construcții, fapte imputabile Primăriei Municipiului Constanța, în calitatea sa de beneficiar al lucrărilor. Este vorba despre lucrările demarate de municipalitate în Parcul “Dragoslavele” din cartierul Faleză Nord.
 

Lucrările nu au fost și nu sunt semnalizate printr-un panou de semnalizare a investiției


Potrivit anunțului Primăriei Constanța, ”parcul va fi reconfigurat astfel încât să răspundă atât nevoilor copiilor, cât și tinerilor și adulților care locuiesc în zonă ".  
În realitate, susțin locuitorii din Faleză Nord, aceste lucrări fuseseră demarate cu circa o lună în urmă, fiind sistate după 3 zile de lucru și doar reluate timp de alte câteva zile începând cu data de 4 martie.
“După alte câteva zile, lucrările au fost iar sistate, astfel că, în acest moment, situația se prezintă în felul următor: două mari zone destinate traficului pietonal au fost decopertate prin spargerea și excavarea asfaltului și, fără a fi îngrădite sau semnalizate, au fost lăsate în stadiul de gropi, fiind formate dintr-un amestec de pământ și pietre. O instalație tip tobogan, destinată copiilor, a fost doar parțial dezafectată prin dezgroparea fundației de beton, elementele de susținere ale acesteia fiind lăsate descoperite și astfel reprezentând un pericol de accidentare pentru cei mici. Menționăm că, de la începerea acestui șantier și până în prezent, lucrările nu au fost și nu sunt semnalizate printr-un panou de semnalizare a investiției, fiind astfel nerespectate condițiile legale, prevăzute în Ordinul nr. 63/1998 al Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului. De asemenea, încălcându-se prevederile HG 300/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate pentru șantierele temporare sau mobile, zonele afectate de lucrări nu sunt semnalizate sau îngrădite, lăsând posibilitatea producerii unui accident, cu atât mai mult cu cât zona este intens frecventată de copii. Având în vedere cele anterior relatate, în calitate de locuitori ai cartierului Faleză Nord, fiind direct afectați de aceste încălcări ale normelor legale, vă solicităm sancționarea celor responsabili și dispunerea finalizării lucrărilor în condiții de siguranță sau readucerea terenului la starea inițială, în cazul în care investitorul a abandonat lucrările”, susțin prin intermediul petiției locuitorii din Faleză Nord.
 

Costul reamenajării Parcului Dragoslavele se ridică la 680.000 lei fără TVA

 
Lucrările se efectuază de către municipalitate, din bani de la bugetul local. Potrivit purtătorului de cuvânt al municipalității, Adriana Deoanca, valoarea reamenajării locului de joacă din interiorul Parcului Dragoslavele se ridică la 608.470,22 lei fără TVA. Totodată, lucrările suplimentare pentru reconfigurarea parcului costă alți 71.533, lei, astfel încât valoarea totală a transformării acestui loc de relaxare pentru locuitorii din  Faleză Nord se ridică la 680.003,5 lei fără TVA.

Citește și:

Care sunt costurile și cum va arăta parcul din cartierul Faleză Nord, după transformarea lui în zonă de agrement (galerie foto)

Un nou parc în Constanța! Lucrările de amenajare se vor realiza pe o suprafață de 2 hectare (documente)
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii