Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou parc în Constanța! Lucrările de amenajare se vor realiza pe o suprafață de 2 hectare (documente)

ro

25 Apr, 2020 00:00 32157 Marime text

Aleșii locali municipali constănțeni vor aproba săptămâna viitoare documentația tehnico-economică pentru amenajarea unui parc recreativ în zona de nord-vest a municipiului Constanța.
Parcul va avea intrarea de pe bulevardul Aurel Vlaicu și se va fi  situat în spatele showroom-ului Autoklass din municipiu, potrivit proiectului care poate fi studiat în secțiunea documente.
Costurile de proiectare se ridică la 185.000 de lei iar costurile totale pentru amenajarea parcului la aproximativ 1.3 milioane de lei. Pentru realizarea investiției se vor aloca fonduri de la bugetul local.

Partea de nord-vest a municipiului reprezintă o importantă zonă de dezvoltare urbană de perspectivă a municipiului. Proiectul vizează în principal reconversia unui teren neutilizat, aflat în intravilanul municipiului Constanța, în spațiu destinat petrecerii timpului liber și recreere. Proiectul propus urmărește atingerea următoarelor obiective generale: -reconversia funcțională a terenurilor și a suprafețelor degradate în scopul revitalizării mediului urban al municipiului Constanța, reducerea poluării aerului și creșterea oportunităților de petrecere a timpului liber pentru locuitorii municipiului Constanța, dezvoltarea infrastructurii urbane reprezentând creșterea calității suprafețelor verzi la nivelul municipiului prin amenajarea peisagistică a viitorului parc și îmbunătățirea aspectului urbanistic și al mediului ambiental.

Având în vedere faptul că în municipiul Constanța suprafața spațiului verde este insuficientă, au fost identificate terenuri neutilizate aflate într-un stadiu avansat de degradare, printre acestea aflându-se terenul situat în apropierea bulevardului Aurel Vlaicu.

Potrivit inițiatorului, zona care va fi amenajată în cadrul acestui protect va atrage o mare parte a locuitorilor din municipiu. Investiția are caracter social. Totodată acest proiect susține dezvoltarea infrastructurii urbane prin amenajarea parcului recreativ pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp.

Spațiile plante cu funcțiunea de parc se va realiza în mai multe etape astfel încât să asigure funcțiune peisagistică, didactică și social-culturală. Mobilierul urban va fi realizat din material care vor fi în concondanță cu specificul parcului, la fel și panourile de informare. Parcul va dispune de sistemul de iluminat iar arborii și arbuștii adaptați condițiilor locale. Totodată parcul va fi dotat cu coșuri de gunoi atât menajer cât și pentru animale de companie. Aleile vor fi construite din pavele și asfalt, fără borduri bine delimitate de spatial verde. Acestea vor avea avantajul că pot asigura deplasarea cu ușurință pentru persoanele care utilizează fotoliu rulant sau pentru cărucioare.

Suprafața plantată se va realiza cu gazon, arbori și arbuști. Pentru realizarea acestui obiect, potrivit proiectului este necesară alipirea suprafeței pe care se va amenaja parcul cu terenul pe care se află și rețeau de apă potabilă aflată în administrarea RAJA SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rosca 29 Apr, 2020 12:32 Din fonduri locale.... Fonduri europene nu sunteti in stare sa luati?!
  • LM 29 Apr, 2020 07:31 Doua comentarii: 1. atentie la acorduri: Spatiile plante (???) se VA(???) realiza; mobilierul urban va fi din material care se VOR (???) realiza. 2. O initiativa cel putin discutabila, daca ne gandim ca in zona e plin de spatii comerciale de toate categoriile. Subscriu la primul comntariu.
  • Gogu 26 Apr, 2020 22:28 Un proiect pentru bunastarea investitorilor din zona? Ca sa atraga clientii pentru vanzarea viitoarelor apartamente ce se vor construi in zona? Mamaia, statiune turistica de interes national, a fost devastata si de ultimul petic de verdeata pentrua construi imobile. Acolo, ca de altfel in tot orasul Constanta, nu mai este nevoie de parcuri. De fapt, Mamaia va ajunge un cartier al Constantei in ritmul asta. Ceva asemanator cu Peninsula, doar cu un iz mai modern.
  • Nicu Fudulea 26 Apr, 2020 14:17 Parc executat de Lucian AIFTINCAI Bravo lui.
  • Radu 26 Apr, 2020 11:45 Subscriu la comentariul Dnei Cotoban. Zona de sud a fost de mult uitata de Primarie. Nu inteleg de ce se pube atat de mult accent pe zona de nord cand si in sudul Constantei sunt cartiere noi care au nevoie de investii
  • fara nume 25 Apr, 2020 21:25 Frumos. Dar faceți alt WC petru câini!
  • Lenuta Cotoban 25 Apr, 2020 16:05 Foarte buna initiativa!Parcurile sunt foarte necesare noua pentru tot ce inseamna relaxare si agrement in aer curat!Ma intreb daca nu gasiti posibilitatea ca aceasta dezvoltare a orasului,aici parc,sa se extinda si pe zona de sud a municipiului.Exista terenuri la iesire din Constanta in zona situata intre Șoseaua Mangaliei si bazinele de combustibili petrolieri care nu sunt construibile datorita conductelor care subtraverseaza terenul.Chiar daca sunt in proprietate pot fi expropriate pentru utilitate publica si pot devani un parc.Un parc nu asa de mare ca in nord dar si aici in sud sunt persoane care au copii si traverseaza toata Constanta pentru a ajunge in singurul parc mai mare (Tabacarie)Poate ganditi din punct de vedere urbanistic si aceasta zona care a devenit zona de supermarketuri,zona de trafic intens unde zgomotul depaseste limitele admise si lipseste o perspectiva pozitiva !In speranta ca aude cineva,vede cineva,va multumesc!