Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt costurile și cum va arăta parcul din cartierul Faleză Nord, după transformarea lui în zonă de agrement (galerie foto)

ro

08 May, 2020 00:00 6729 Marime text


Proiectul de reconfigurare a Parcului Dragoslavele din cartierul constănțean Faleză Nord a fost demarat. Acesta va fi transformat într-o zonă de agrement, astfel încât să răspundă atât nevoilor copiilor, cât și tinerilor și adulților.

Lucrările au demarat cu modernizarea infrastructurii și reabilitarea aleilor ce vor fi amenajate cu pavele, care vor spori confortul locuitorilor. Ulterior, se va proceda la montarea echipamentelor de joacă, distribuite pe trei zone. Parcul va fi dotat, de asemenea, cu o zonă de fitness și cu două miniterenuri de sport: unul de fotbal și unul de baschet, pentru ca cei mici și nu numai să-și poată exersa abilitățile sportive cât mai aproape de casă. 

Vor fi amplasate bănci, coșuri de gunoi și o cișmea și se vor planta flori, arbuști ornamentali și gazon.

Lucrările se efectuază de către municipalitate, din bani de la bugetul local. Potrivit purtătorului de cuvânt al municipalității, Adriana Deoanca, valoarea reamenajării locului de joacă din interiorul Parcului Dragoslavele se ridică la 608.470,22 lei fără TVA. Totodată, lucrările suplimentare pentru reconfigurarea parcului costă alți 71.533, lei, astfel încât valoarea totală a transformării acestui loc de relaxare pentru locuitorii din  Faleză Nord se ridică la 680.003,5 lei fără TVA.

Citește și:

Un nou parc în Constanța! Lucrările de amenajare se vor realiza pe o suprafață de 2 hectare (documente)


 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 08 May, 2020 14:29 Ca de obicei parc = 2/3 betoane ! Sa ne spuna care va fi suprafata zonei verzi din cele 2 hectare? Din desene ar fi cca.1/3 ....Unde-i zona verde fratilor ?