Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:13 26 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Lacul Tăbăcărie se află într-o situație dramatică. Constănțenii sunt chemați să dea o mână de ajutor pentru ecologizarea lacului și parcului

ro

02 Sep, 2020 00:00 1581 Marime text

  • În urma unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție, lacul Tăbăcărie a fost luat de sub administrarea Administrației de Apă Dobrogea Litoral

  • Parcul Tăbăcăriei se întinde pe o suprafață de cca. 100 ha în jurul lacului Tăbăcăriei din Constanța

  • Sâmbătă, 5 septembrie, constănțenii sunt chemați să dea o mână de ajutor pentru ecologizarea lacului și parcul Tăbăcăriei

  • Echipamentul tehnic va fi asigurat de Administrația de Apă Dobrogea Litoral


Lacul Tăbăcăriei ar trebui să fie un simbol al municipiului Constanța. Din păcate însă, în prezent situația lacului este dramatică.
Parcul Tăbăcăriei se întinde pe o suprafață de cca. 100 ha în jurul lacului Tăbăcăriei din Constanța, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea și printre cele mai mari din țară. Vegetația parcului este formată din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: sălcii, plopi, chiparoși de baltă, stejar roșu, dar și din castani, mesteceni, fagi și magnolii și mii de alte plante, din cele mai variate specii.
O parte din lac este acoperită de vegetație și deșeuri. Lebedele, pelicanii și peștii care trăiesc în lac înoată printre pet-uri, ambalaje de dulciuri și semințe, pungi și multe bucăți de polistiren care zac abandonate pe lac.
La această situație se adaugă și faptul că, în urma unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție, lacul Tăbăcărie a fost luat de sub administrarea Administrației de Apă Dobrogea Litoral, susține directorului instituției, Bogdan Bola.
“Acest lucru ne impiedică să mai facem lucrările de ecologizare pe care le aveam programate în această perioadă. Însă, în același timp, această hotărâre a instanței nu ne poate opri să facem acest lucru în timpul liber, în coordonare cu societatea civilă. Sâmbătă, 5 septembrie, ne-am propus să ecologizăm Lacul și Parcul Tăbăcăriei”, susține Bola.
Dacă locuiți în Constanța sau vă aflați pe litoral în această perioadă, vă puteți alătura acțiunii de  curățare a Parcului și Lacul Tăbăcăriei de deșeuri. Echipamentul tehnic va fi asigurat de Administrația de Apă Dobrogea Litoral.
 

Citește și:

Constănțeanul supărat Parcul Tăbăcăriei arată jalnic! (galerie foto)

În acte, ABADL nu deține malul lacului Tăbăcărie! Primăria Constanța și CJC invitate la o analiză pentru reabilitarea construcției de tip cheu care înconjoară luciul de apă

A fost elucidat misterul! Malurile lacului Tăbăcărie aparțin Consiliului Local Municipal și Primăriei Constanța care trebuie să găsească soluții pentru reabilitare!


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 05 Sep, 2020 14:56 Dar s-a rezolvat cu deversarile de ape menajere sau pluviale in lacul Tabacarie? Mirosul insuportabil de la acestea vine.