Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Dincolo de intersecția cu Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată. Locuitorii din Faleză Nord îi transmit primarului Făgădău, nu mai pot fi duși de nas!

ro

02 Jun, 2020 00:00 3470 Marime text
  • La patru ani de la preluarea mandatului de primar al Constanței, de către Decebal Făgădău, locuitorii din Faleză Nord au trecut în revistă realizările administrației Făgădău în cartierul lor
  • Oamenii amintesc despre  - marea asfaltare – strada Unirii -  lucrare incompletă, deoarece dincolo de intersecția cu strada Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată
  • Aceștia sunt nemulțumiți și de modul în care arată faleza, un pericol pentru cetățeni dar și despre  locurile de parcare, în contextul în care cartierul este sufocat de mașini

O dată cu demararea lucrărilor din Parcul Dragoslavelor și cu scandalul beach-barurilor de pe plaja din zonă locuitorii din cartierul Faleză Nord din municipiul Constanța devin tot mai vocali.
La patru ani de la preluarea mandatului de primar al Constanței, de către Decebal Făgădău aceștia au trecut în revistă realizările administrației Făgădău în cartierul lor.
Oamenii amintesc despre  - marea asfaltare – strada Unirii a fost asfaltată abia acum câteva luni cu toate că asfaltarea este o lucrare de întreținere care trebuie făcută constant când este nevoie, iar nevoie era demult.
“Odată cu asfaltarea a fost setat și sensul unic pe strada Unirii, moment care a dat peste cap viața tuturor locuitorilor din zonă pentru că timp de 1 săptămână strada Unirii și strada Pescarilor aveau același sens unic, aspect care ducea și la blocarea traficului pe bulevardul Mamaia. Dacă nu s-ar fi agitat locuitorii din cartier și nu ar fi făcut petiții peste petiții lucrurile au fi fost și acum la fel”, susțin aceștia.
Locuitorii cartierului sunt de părere că această lucrare pentru schimbarea sensului a fost făcută pentru că anumite blocuri nou-construite pe strada Unirii nu au fost prevăzute cu locuri de parcare, cu toate că dezvoltatorul imobiliar trebuie să asigure aceste locuri.
Locuitorii din Faleză Nord apreciază că asfaltarea nu a fost completă, deoarece dincolo de intersecția cu strada Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată. Coincidență, mai adaugă ei, nu există nici un dezvoltator imobiliar în zonă.
Cât privește spațiile verzi – timp de 30 de ani primăria nu a făcut nici cea mai mică lucrare de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din cartier și nici nu a cerut locuitorilor / dezvoltatorilor imobiliari să respecte anumite reguli de design ambiental astfel încât să existe o imagine unitară, care să respecte regulile de peisagistică.
“Toaletarea copacilor, atunci când este făcută, este o crimă la adresa bietei naturi. Mulți copaci nici nu supraviețuiesc după așa-zisa operație de toaletare. Spațiile împrejmuite din asfaltul trotuarelor proaspăt asfaltate (acum 6 luni) pentru ce sunt? Dacă sunt cumva pentru copaci, așa cum s-a lăudat inițial Primăria, vă anunțăm că nu este nici un copac în nici o alveolă. Iar acum nu se mai fac plantări de arbori decât dacă vrem ca în toamnă să ne trezim cu niște uscături și să mai dăm niște bani”, reclamă constănțenii din cartier.
Aceștia sunt nemulțumiți și de modul în care arată faleza, o ruină și un pericol pentru cetățeni.
Cât despre  locurile de parcare – Faleză Nord este un cartier sufocat de mașini și singura soluție a primăriei a fost să ia o bandă de mers de pe 2 străzi: Unirii și Pescarilor ca să facă locuri de parcare.
“Dar de ce nu se fac parcări subterane? De ce se dau autorizații de construcție pentru blocuri noi care nu au prevăzute locuri de parcare? În capătul străzii Ion Rațiu, chiar în buza râpei, a apărut o împrejmuire unde se anunță construirea unui nou bloc. Acela era terenul Primăriei unde se putea face o parcare cu sute de locuri pentru constănțenii care vin la plajă în zonă”, apreciază constănțenii din Faleză Nord.
În concluzie, cetățenii transmit edilului că nu mai pot fi duși de nas cu câteva acțiuni în an electoral, că locuitorii cartierului Faleză Nord, nu mai acceptă să fim tratați cu desconsiderare pe banii lor!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii