Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:52 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte carduri a emis SPIT pentru bicicletele lansate în sistemul bike-sharing la Constanţa

ro

30 May, 2019 00:00 4060 Marime text
Municipalitatea anunţă că până ieri, 29 mai 2019, SPIT a emis 700 de carduri la cererea constănţenilor pentru utilizarea bicicletelor din sistemul local de bike-sharing.
 
Dacă vrei să foloseşti o bicicletă pusă la dispoziţia oricărei persoane prin proiectul „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB”, trebuie să urmezi doar câţiva paşi.
 
În primul rând, trebuie să soliciţi, în mod gratuit, în baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT (inclusiv la cele din centrele comerciale), un card de utilizator care ţi se va elibera pe loc. Apoi, pentru a avea acces la toate informaţiile legate de reţeaua de staţii, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor, ar fi bine să instalezi pe telefon aplicaţia CT Bike. Poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore. Va fi foarte utilă.
 
Când ajungi la una dintre staţiile de biciclete, nu trebuie decât să apropii cardul de suprafaţa pe care acesta poate fi citit, să introduci codul PIN şi din acel moment ai la dispoziţie un minut pentru a ridica o bicicletă şi a te putea bucura două ore de pedalat.
 
Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiţii: să fie înregistraţi în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică. Ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, iar echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtuni.
 
Toate detaliile despre acest proiect le puteţi afla şi accesând site-ul www.blackseabike.ro.
 
De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), şi adresa de mail servicii.publice@primaria-constanta.ro, unde pot semnala orice problemă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii