Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Ce a păţit un bărbat din Mangalia, care a cumpărat un miel de 12,5 kg! Descoperirea șocantă făcută acasă

ro

12 Apr, 2023 15:00 3531 Marime text
foto cu rol ilustrativ Un bărbat a cumpărat un miel de 12.5 kilograme de pe marginea drumului. Bărbatul s-a plâns pe Facebook după ce a dat 450 de lei pe acest animal, încercând să-i facă pe ceilalți internauți să evite o situație asemănătoare.

Acesta și-a expus supărarea pe pagina de socializare: 

”Vreau sa vă avertizez dacă cumpărați miel tăiat din Mangalia să fiți atenți la greutate! Astăzi am cumpărat un miel care conform cântarul vânzătorului avea 12,5 kg plătind 450 lei! Ajungând acasă, urma să împart mielul cu un prieten, am recântărit mielul și stupefiat am văzut că de fapt avea doar 10,2 kg!

Am folosit un al doilea cântar! Aceeași greutate! Deci, să fiți atenți și aș sugera să aveți cântarul vostru pentru o reverificare! Îmi pare rău că nu am luat numărul mașinii din care se vindea carnea de miel, dar voi trece din nou pe acolo și o să o recunosc pe vânzătoare și o să fac publică fotografia cu ea și a mașinii! Să aveți o zi frumoasă!”,  s-a plâns bărbatul pe Facebook.


În perioada 07.04.2023 – 15.04.2023, în piețele agroalimentare din municipiu se  comercializează carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Pentru cei care își fac piața în zona Tomis III, trebuie să știe că prețul unui kilogram de pulpă de miel este de 40 lei. 

Sunt puse la dispoziție locuri în halele de lactate din Piața Grivița și Piața Tomis III. Comerțul cu carne de miel se desfășoară după următorul program: luni – sâmbătă: 08:00 – 17:00, duminică: 08:00 – 12:00.

De asemenea, Administrația Fondului Imobiliar S.R.L. aduce la cunoștința publicului faptul că, începând din luna aprilie, pieţele agroalimentare pe care le administrează funcționează după programul adaptat perioadei de vară.

Conform regulamentului de funcționare, piețele vor fi deschise de luni până sâmbătă în intervalul orar 07:00-20:00, iar duminica între 07:00 și 13:00.


Iată recomandările ANPC în achiziția cărnii de miel:
  • Achiziționarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel, și a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate și autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe) și trebuie să aibă ștampila de control sanitar-veterinar.
  • Numai în aceste condiții există garanția unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea.
  • Evitați cumpărarea de carne de la persoane și din locuri neautorizate, din „portbagajele mașinilor” chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea;
  • Verificați, prin apreciere directă, proprietățile organoleptice ale produselor, a semnelor organoleptice de alterare, modificări ale aspectului (aspect de mâzguit, cu prezența mucilagiilor), culorii (culoare modificată), consistenței, prezența corpurilor străine.
  • Carnea trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz până la roșie, să fie fermă și elastică, atât la suprafață cât și în secțiune, iar mirosul trebuie să fie caracteristic de produs proaspăt;
  • Atenție și la preț!
  • Verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă;
  • Carnea achiziționată sub forma refrigerată se va transporta, în condiții igienice, cât mai repede la domiciliu și se va depozita la frigider;
  • Produsele preambalate, care prezintă ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului, nu trebuie achiziționate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii