Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 348 – 14.12.2022. Astăzi sărbătoresc pulsul

ro

14 Dec, 2022 09:03 1220 Marime text
Ieri discutam despre viața care pulsează în corp.

Dacă suntem atenți, energia circulă în lume în mod pulsator.

Observăm asta în corpul nostru, prin care sângele și aerul circulă ritmic, datorită pompelor create de Divin (inima și plâmânii).
Observăm asta în atmosfera pământului, prin vânturile și precipitațiile care alternează sezonier, tot într-un ritm al Jocului dintre aer și apă.

Observăm asta la muzică și la dansuri, indiferent că sunt cele umane sau cele ale animalelor, păsărilor sau insectelor.

Există un puls al vieții, există un puls al lumii și există un puls al energiei Forței Divine.
Uneori suntem aliniați cu el, și în acele momente nu doar ne simțim vii. Ci realmente prezenți. Trăim o stare de ”bine” fără motiv.
Ați avut vreodată această experiență?

Vă propun astăzi să vă găsiți un moment în care să respirați, să stați în liniște cu corpul vostru, cu atenția pe toate celulele din corp, fără să lăsați mintea să vă atragă în vreo poveste. Observați dacă în acel moment, corpul are nevoie de ceva. Sau atenția prezenței îl face să se simtă BINE? Să pulseze a viață, ca un motan care toarce liniștit?

Am făcut acest experiment de multe ori, în ultima săptămână. Mi-am oferit momente de prezență, de atenție iubitoare pe corp, de acordaj la Pulsul vieții, care înseamnă doar momentul de ACUM. Se obține real o stare de bine. Asta au constatat și participanții la Webinarul din portalul 12.12, cu care am făcut exercițiul de prezență. Mulți au fost surprinși de senzația de ACUM pe care atenția focalizată o poate trezi.

Dacă nu înțelegeți la ce mă refer, nu vă speriați. Experiența directă a simțirii pulsului lumii are nevoie de puțin antrenament, iar etapele prin care se trece nu sunt întotdeauna simple.

Dar dacă puteți să înțelegeți și să faceți exercițiul de prezență, să-l simțiți cu tot corpul, nu doar să-l descrieți mental, ca pe o altă teorie de verificat în practică, atunci veți realiza un mare secret: viața este pulsatorie.
Veți trăi acel secret în corp. Viața ESTE pulsatorie.

Astăzi sărbătoresc pulsul, pentru că îmi reamintește că ritmul este o caracteristică a vieții. La fel și periodicitatea, plus ciclicitatea.
Jocul este interesant și frumos.
Să avem o altă zi cât mai echilibrată și binecuvântată.

Cu iubire, tuturor 


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 


Citește și: #ConstantaEsteBineZiua 347 – 13.12.2022 Astăzi sărbătoresc frica de libertate

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii