Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 347 – 13.12.2022 Astăzi sărbătoresc frica de libertate

ro

13 Dec, 2022 10:05 1174 Marime text
Am intrat prin portalul energetic 12.12 într-o perioadă cu timp și spațiu flexibile și preschimbabile. Între 12 decembrie și 21 decembrie trecem prin zile în care se pot produce cu ușurință transformări reale, practice.
Mulțumesc tuturor participanților la Webinarul de des-povestire de ieri, 12.12, că au susținut cu energie o poveste profundă și utilă despre evoluție și transformare. Și că au reușit să se poziționeze, fiecare, în viața actuală, în stadiul real al drumului întregirii.

Libertatea este un cuvânt folosit frecvent de oamenii care nu au fost niciodată liberi. Pentru a putea să fie ținuți în stare de submisivitate și prizonierat energetic, oamenilor le sunt fluturați prin fața ochilor diferiți morcovi tentanți: fericirea, iubirea, libertatea.
Când începe lucrul cu sine real, confruntarea Umbrei interioare și a întâlnirea cu Ursul (energia imensă, potențial distructivă, a animalului interior al fiecăruia), toți ”morcovii” tentanți și dezirabili devin înfricoșători.
Ce poate face un animal domestic, crescut în confortul grajdului, hrănit de trei ori pe zi și obișnuit la căldură și cu protecție, dacă este lăsat singur în pădurea sălbatică, în voia Naturii (nemiloasă și impersonală) și a predatorilor?
Frica de libertate este importantă.

Libertatea percepției, pentru că despre asta discutăm în cazul nostru, al oamenilor, trece prin confruntarea cu puterea minții (și a importanței de sine).
Iar mintea, suma poveștilor pe care ni le spunem iar și iar, este în primul rând discursul repetitiv al părinților, profesorilor și mass-mediei.
Ca să ne eliberăm de aceste povești, pentru a crea spațiu să ne dezvoltăm propria versiune a realității, înseamnă să ne îndepărtăm de gradul familiar și confortabil al înțelegerii lumii.
Și să rămânem, temporar, fără repere clare, într-un amestec de senzații, emoții și interacțiuni, mai mult sau mai puțin cu sens, între noi înșine și totul din jur.

Este înfricoșător să nu mai știi cine îți este aliat și cine este un potențial predator.
Este înfricoșător să descoperi că realii predatori sunt chiar cei de lângă tine, ce te folosesc și-ți consumă energia.
Este înfricoșător să pui granițe între tine și mult din ce îți este familiar, pentru a reuși să creezi spațiu (interior) în care să-ți poți lua propriile decizii, în baza intuiției și simțurilor pe care le ai (dar nu le-ai antrenat de mult).
Este înfricoșător să greșești iar și iar, să te afli în multe rânduri înapoi în grajd, după ce ai crezut că ai făcut câțiva pași spre libertate.
Este înfricoșător de cât de multă energie ai nevoie pentru procesul de eliberare. Și de cât de multă determinare și tărie ai nevoie, pentru a persevera, dacă îți dorești real acest lucru.

Frica de libertate este o realitate practică, atunci când începi să lucrezi cu tine și în interiorul tău. Dar este un drum posibil și un drum cu sens.
Avem hărți și avem ghidaje, dacă alegem acest drum pentru calea vieții.
Basmele populare, miturile și cărțile precum Biblia sunt hărți metaforice ale etapelor de parcurs pentru trezirea corpului, economisirea de energie, găsirea aliaților și înaintarea pe drum, prin obstacole, dincolo de provocări.
Se trece prin frică.

Ca multe altele (foamea, frigul), frica este doar un gând. O altă poveste a minții, alături de multe altele, ce ne menține în limitele oferite de Stăpânii lumii.
Granițele și hotarele noastre de ființe umane sunt virtuale, dar sunt percepute a fi reale.
Pentru ca realitatea noastră este doar o reprezentare virtuală, un film mental format dintr-o poveste.

Astăzi sărbătoresc frica de libertate, pentru că ziua de 13 m-a inspirat în multe dintre lunile anului 2022 să-mi amintesc de puterea feminină a lui 13. Într-un an calendaristic sunt 13 faze de lună plină/lună nouă, sau 13 lunații, cum se mai numesc în astrologie. Ciclul lunar de 28 de zile este un ciclu de energie feminină, spre deosebire de ciclul solar, tip energetică masculină, al soarelui care trece prin 12 semne zodiacale în decurs de un an calendaristic.
Sărbătoresc cifra 13, asociată fricii, dar și eliberării de poveștile limitatoare, ambele simbolizând energetica feminină. Știm că în spatele depășirii fiecărei provocări ne așteaptă un dar de putere.

Să avem astăzi o zi cât mai centrată și focalizată, în care fiecare temere și frică adusă la suprafață de o poveste a minții să fie depășită prin împuternicire corporală: să respirăm, să ne mișcăm, să consumăm un ceai cald, să facem un duș mai rece sau o baie cu apă și sare, să ne simțim viața, care ne pulsează în corp și să mergem înainte.
Spre libertate
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii