Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 6 de energie – partea a doua – ziua 3. Subiectul de astăzi - „când este destul?”

ro

25 May, 2024 10:06 549 Marime text


Valul 6 de energie – partea a doua – ziua 3. 25 mai 2024
 
O zi de week-end, de final de săptămână, de odihnă fizică și mentală (dacă situația vieții permite) sau de lucru interior intens (dacă există provocări).
 
Subiectul de astăzi: „când este destul?”
 
Dacă privim onest și fără ochelari filtranți la realitatea vieții noastre, constatăm că în multe părți ale sale există ”prea mult”.
 
În planul fizic, al alimentației, este aproape întotdeauna ”prea mult” și nu este ”destul”. Alergăm după alte variante alimentare, alte rețete, alte ingrediente, alte diete și alte mode nutriționale, de parcă fericirea și structura vieții ar fi determinate de cât introducem în corp.
 
Când ajungem în partea a treia a vieții, în care s-au adunat în corp atâtea gunoaie, ce dau pe dinafară, sub forma simptomelor, parcă tot nu este ”destul” – întrucât poftele minții sunt deja mult mai mari decât nevoile corpului.
 
Am observat oamenii aflați către finalul călătoriei în această viață, care refuză în mod constant realitatea faptului că Forța Vieții se retrage din corpul lor fizic, ce este prea deteriorat să o mai poată susține.
 
Și parcă exact atunci nu este ”destul” – mai vreau să trăiesc, mai vreau să fiu aici, mai vreau să am experiențe corporale.
 
Întrebarea este: „aceleași experiențe corporale care au distrus corpul? Același carusel care ține mintea în idei fixe, vinovăție și resentimente? Când este destulă agățarea de gânduri auto-agresive, de nemulțumire, iritare, frustrare și „facă-se Voia mea”?
 
În partea socială a vieții, există prea multe relații care necesită atenție, energie, comunicare și schimb de informații. Vizite, petreceri, evenimente – toate aduc laolaltă oamenii interesați pe anumite teme și subiecte. Când este prea mult și nu mai putem să participăm la Jocul social?
În partea economică a vieții, parcă nu sunt niciodată prea mulți bani, prea multe obiecte, prea multe bunuri pe care să le procurăm și cu care să ne etalăm în social. La un moment dat, în partea a doua sau a treia a vieții se constată cât de mult a fost transformată Forța vitală în obiectele din jur: casă, mașină, mobile, haine, obiecte casnice. Când este prea mult și suntem copleșiți de ceea ce este?
 
Când sunt destule lecțiile ce ne arată că drumul pe care călătorim nu duce spre creșterea interioară, ci spre îmbolnăvire și distrugere?
Când este destulă încălcarea Legilor biologiei, Legilor Forței vieții și Legilor Jocului?
 
Când este destulă parazitarea energetică – pe care fiecare dintre noi o aduce asupra resurselor acestei lumi?
 
Când este destulă risipa de resurse, excesul de acțiune, alergatul de colo colo și activitățile făcute doar ca să consumăm energia, Forța Vitală?
Sâmbăta este o zi de excese, de ”distracție” entuziastă, cu consumat energie inutil, în socializări făcute de dragul socializării, nu pentru învățare, creștere, evoluție sau dezvoltare.
 
Atenție la tot ce intră pe gură și iese prin gură, pentru că astăzi învățăm în mod direct despre abuzuri și ”când este destul”.
 
Vă invit în curând, pe 6 iunie, la ora 19.00, la un Webinar de actualitate, despre cea mai dinamică și abuzată parte a corpului nostru: cavitatea bucală.
https://alexaevent.ro/.../sfaturi-vindecatoare.../
 
Când este destul tot ce intră și tot ce iese din peștera magică a lui Aladin, numită gură sau cavitate bucală?
 
Astăzi este despre a trăi prezenți și treji în propriul corp.
Să ne fie bine, tuturor,
 
 
Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
 
 
Citește și
 ConstanțaEsteBineValul 6 de energie - partea a doua - ziua 2. 24 mai 2024. Am trecut cu bine de luna plină în Săgetător
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii