Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Saptamana 15 a anului 2021. 5-11 aprilie. Alcalinizare

ro

05 Apr, 2021 00:07 2677 Marime text
  • Am devenit conștienți, cu toții, că reala toxicitate este MULT mai mare decât ne-am închipuit vreodată.

Saptamana 15 a anului 2021
5-11 aprilie
Alcalinizare
Luna aprilie se strecoară printre noi, așa cum o face în fiecare an: pe nesimțite. Printre ploi, vălătuci de ceață, perioade mai însorite și altele friguroase, este una dintre lunile cele mai schimbătoare ale anului.
Corpul nostru reactionează la instabilitatea exterioară cu reactii interioare.
Povestim de ani buni de zile despre ”acidoza limfatică” și starea de ”toxicitate” din interiorul corpului nostru.
Am devenit conștienți, cu toții, că reala toxicitate este MULT mai mare decât ne-am închipuit vreodată.
 
Vedem lucrurile mai clar, mai evident, dar le și simțim cu tot corpul nostru.
Astăzi nu intenționez să vă sperii mai tare sau să vă înfricoșez. Dimpotrivă, în cadrul tentativei de împuternicire, astăzi vreau să vă reamintesc de un ingredient banal, simplu și adesea uitat: pătrunjelul.
Această plantă extraordinară este un mare alcalinizator al acidozei corpului.
L-am întâlnit mult în bucătăria turcească, unde în locantele obișnuite, nu era fel de mâncare neînsoțit de o mână de pătrunjel proaspăt.
L-am tot studiat și am văzut că este un adevărat curățător al rinichilor, apoi am descoperit beneficiile sale pentru ficat și ulterior, am realizat că alcalinizează întregul sistem limfatic.
Intenționez să vă propun o ”săptămână a pătrunjelului”, pentru a ne focaliza atenția pe ceva mai concret și evident folositor, decât doar pe cuvinte măiestrit așezate.
Vă propun salata de pătrunjel, pe care vă invit ca fiecare să o faceți o variantă personală a salatei ”tabuleh” din bucătăria arabă.
 
Vă voi descrie modul în care o fac eu, de cele mai multe ori (deși tot timpul schimb ingredientele și le rotesc) și vă încurajez să vă găsiți propriile variante.
Începem cu pătrunjel bio (dacă este posibil, am văzut că este in ofertă la MegaImage!) 1-2 legături.
Variantă 1 de salată:
Pătrunjel tăiat mărunt, mărunt, cu ardei capia tăiați cubulețe mici, cu ceapă verde tăiată mărunt, cu o jumătate de mango bio ras pe răzătoare și zeamă de lămâie. Se amestecă bine de tot cu mâna, pentru a se armoniza toate ingredientele și pentru ca organismul să aibă informația a ceea ce urmează să introducă în interior.
 
Varianta 2 de salată:
Pătrunjel tăiat mărunt, roșii tăiate cubulețe mici, ceapă normală tăiată cubulețe mici, puțin mango ras (este ingredientul secret, credeți-mă!) și conopidă crudă, câteva bucățele, taiată mărunt mărunt de tot. Se adaugă și zeamă de lămâie, și puțin de tot miere de albine (opțional).
Alte variante de salată: am adăugat pe lângă ingredientele de mai sus, sau în loc de conopidă - și semințe de cânepă, semințe de susan, sau alte mirodenii, precum sumac, sau chimen, sau puțin oregano - și am înlocuit uneori mango cu măr ras.
Această gustoasă salată de pătrunjel poate fi o garnitură excelentă pentru niște cartofi la cuptor, pentru orez fiert simplu sau o mâncare de linte, sau pentru un piure de dovlecei sau de sparanghel.
Si daca doriti sa impartasiti si cu alti membrii ai familiei aceasta minunata salata de patrunjel, tentati-i chiar cu niste cartofi taranesti sau cea mai blanda varianta de cartofi prajiti pe care reusiti sa o preparati. Va fi irezistibila pentru multi. Si uleiul prajit va fi mult neutralizat de patrunjel.
 
Patrunjelul poate fi consumat si sub forma de ceai sau ca ingredient important in supe sau ciorbe.
In orice fel de forma îl consumăm, el furnizează corpului nutrientii sai: vitamine (inclusiv B12!), minerale (oligoelemente), uleiuri aromate și altele. Este o planta salbatică, care nu are nevoie de ingrijiri speciale. Este o planta adaptabila si adaptogena - ajutandu-ne si pe noi sa facem acelasi lucru cu organismul nostru.
Patrunjelul este recomandat pentru cei care se simt epuizati si secatuiti, cu glandele suprarenale slabite.
 
Va propun sa folosim verdele din patrunjel pentru a ne acorda la verdele care sta sa apara pe crengile arborilor si pretutindeni in Natura.
In urmatoarea perioada, ne vom trezi din iarna in vara - pentru ca Natura va reinvia.
Sa sustinem corpul si sa ne bucuram simturile cu ajutorul unei plante nepretentioase, modeste, ignorate de multe ori, dar mereu alaturi si mereu sustinatoare pentru noi, oamenii.
Va doresc tuturor o saptamana cat mai usoara si alcalinizare eficienta cu ajutorul patrunjelului.
Cu iubire,
 
Sursa text si foto: Facebook.com/zyanna.orinda.7
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii