Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 16.02.2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

ro

16 Feb, 2023 10:30 1055 Marime text

Bine v-am regăsit în această zi cu energie specială de vindecare!
 
Când repetăm lucrurile favorabile pentru corpul nostru, creăm deprinderi sănătoase și automatizăm reflexe spre binele nostru.
 
Vă invit în seara asta la un Webinar despre FICAT și puterea sa extraordinară de a primi multe, și de a ne menține în viață.
 
Vom prezenta inclusiv câteva rețete de sezon pentru susținerea și întărirea ficatului.
 
Avem exerciții practice despre deprinderi sănătoase utile. Precum și surprize, ca întotdeauna.
Dar și discuții despre funcționarea ficatului și semnele sale în corpul fizic.
Când suntem mai mulți, energia circulă dinamic și ne motivăm să punem în practică tot ce aflăm. Prin dialog și interacțiune, împărtășim informație și cunoaștere.
Primești să ai grijă de ficat? Hai alături de noi în seara aceasta de lună în scădere, numai bună și prielnică pentru începerea curățeniei interioare.
Continuăm și proiectul nostru
 
Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet
Cartea momentului: James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile
 
Pag 107-108 – Rolul familie și al prietenilor în modelarea obiceiurilor
 
Puterea de seducție a normelor sociale
 
”Oamenii sunt animale sociale. Vrem să ne integrăm, să creăm legături cu ceilalți, să câștigăm respectul și aprobarea semenilor noștri. Aceste tendințe sunt esențiale supraviețuirii. În cea mai mare parte a istoriei evoluției umane, strămoșii noștri au trăit în triburi. Separarea de trib a unui membru, sau mai grav, alungarea lui, echivala cu o condamnare la moarte. ”Lupul singuratic moare, dar haita supraviețuiește”.
 
Pe de altă parte, cei care colaborează și creează legături cu semenii se bucură de mai multă siguranță, de mai multe ocazii de reproducere, au acces la resurse....În consecință, una dintre cele mai profunde năzuințe umane este apartenența la grup. Această preferință ancestrală exercită o puternică influență asupra comportamentului omului modern.
 
Nu ne alegem obiceiurile deprinse la vârste fragede, ci le imităm. Urmăm reguli transmise de prieteni și familie, de biserică, școală, comunitate sau societate în general. Toate aceste culturi și comunități au propriile așteptări și standarde – când și dacă trebuie să te căsătorești, câți copii trebuie să ai, care ocazii trebuie sărbătorite, câți bani trebuie să cheltuiești la petrecerile zile de naștere a copilului. În multe privințe, aceste norme sociale sunt cârme invizibile, care ne influențează comportamentul zi de zi. Îți sunt întipărite în memorie, chiar dacă nu te gândești la ele. Deseori imiți obiceiurile mediului tău cultural fără să le analizezi, fără să le pui la îndoială, uneori chiar fără să ți le amintești.
....
Imităm în mod special obiceiurile a trei categorii de oameni:
 
1. Grupul persoanelor apropiate
2. Grupul majoritar
3. Grupul persoanelor influente”
Să avem cu toții o zi cât mai eficientă și liniștită
 
Vă aștept diseară, la Webinarul organizat de grupul celor care își prețuiesc corpul și intenționează să aibă grijă de el.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate ed pe Facebook/Zyanna Orinda

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii