Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Înțelepciune străveche

ro

20 Aug, 2020 14:05 1537 Marime text

Un citat din Omar Khayyam:
Ca sa traiești înțelept nu trebuie să știi multe.
Pentru început, reține două reguli:
Mai bine să faci foamea decât să mănânci orice
Și mai bine să fii singur decât cu oricine.

Mi-a plăcut mult acest citat, venit într-o perioadă în care vechile obiceiuri (alimentare, relaționale) au încercat o restabilire a tiparelor vechi.
Vechile obiceiuri NU DISPAR ușor, nici după ani de zile de exersare a unor noi deprinderi și după constatarea beneficiilor.
Pentru că în primii 7 ani din copilărie am pus bazele comportamentului alimentar, comportamentului ”de eliminări” și comportamentului relațional, aceste obiceiuri rămân cu noi toată viața.

Ce putem face ca adulți, în procesul de re-educare (lung, anevoios, dar posibil) este să CONȘTIENTIZĂM apariția vechilor tipare (lăcomia, posesivitatea, înșelăciunea, minciuna) și să râdem de ele.
Nu este eficient să ne luptăm cu ele, sau să ne zbatem să le eliminăm. Când opunem rezistență, vechile obiceiuri se întăresc și devin și mai greu de înfruntat.
Am trăit pe propriul corp cum pofte alimentare din copilărie (zacuscă!) s-au retrezit cu o forță pe care nu le-o bănuiam și cum am trecut ușor de la ”gustat o gură”(minciuna pe care o spun când apar poftele) la mâncat un sfert de borcan (lăcomia ce se deșteaptă din pântece și înșelarea așteptărilor corpului). Consecința: zăcut trei zile și făcut eliminări.
Am constatat a mia oară că în materie de ”alimente” (pentru că zacusca este considerată un aliment, dar este de fapt un amestec de legume moarte cu mult ulei, care lovește ficatul cu forța unui pumn) obiceiurile și amintirile din copilărie sunt mai puternice decât înțelepciunea dobândită ca adult.
Nu există ”o gură” și gata. Ca și în cazul alcoolicilor - este DELOC sau TOTUL, nu se prea poate altfel.
Paralela cu relațiile inter-umane este evidentă. Relațiile care ne descarcă de energie, ne vampirizează zilnic, ne transformă în depozite de vibrații joase - au aceeasi valoare ca și zacusca sau alte alimente amestecate și grele, ce sunt promovate ca și ”hrană”.
Hrana REALA este formata doar din acele vibrații care ne produc stare de bine, energie și echilibru.
Tot ce declanșează stare de rău, vibrații joase și emoții negative este deșeu și nu hrană.
Așa încât - mai bine foame și singur - în meditație și rugăciune - decât plin de gunoaie și stând alături de oameni dificili. În mijlocul Naturii, lângă animale și plante, este un loc placut de re-încărcat bateriile interioare.
Înțelepciunea străveche este alături de noi continuu și noi doar redescoperim roata, cu fiecare dintre viețile noastre.
Mă bucur sa fim împreună, în această perioadă de comunicare deschisă și de împărtășire de experiențe.
Creștem mai repede, împreună.
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii