Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 22 februarie 2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentulu- James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

ro

22 Feb, 2023 10:39 906 Marime text


Pagina 176
Cum să recuperezi rapid, dacă ești nevoit să-ți întrerupi rutina

Indiferent cât ești de conștiincios, în mod inevitabil viața îți va întrerupe continuitatea rutinei la un moment dat. Perfecțiunea nu este posibilă. În scurt timp se va ivi o urgență – te îmbolnăvești, ești nevoit să faci o călătorie de afaceri, sau familia îți va cere să-i acorzi mai multă atenție.

Ori de câte ori sunt în astfel de situații, rememorez o regulă simplă: nu chiuli de două ori. Dacă îmi întrerup rutina o zi, încerc să revin la normal cât de repede posibil. Se poate întâmpla să fiu nevoit să lipsesc o zi de la sala de fitness, însă nu am să lipsesc de două ori la rând. Poate că azi mănânc o pizza întreagă, dar următoarea masă va fi una sănătoasă. Nu sunt perfect, dar evit să greșesc și a doua oară. Când șirul este întrerupt, reiau ciclul de la capăt.

Prima greșeală nu este niciodată fatală, dar spirala greșelilor repetate care o urmează este. Să chiulești o dată este un accident. A doua oară este deja începutul unui obicei.

Aceasta este trăsătura care diferențiază învingătorii de perdanți. Oricine poate avea un eșec, un sentiment neproductiv sau o zi proastă la serviciu. Dar când oamenii de succes au un eșec, ei se redresează repede. O întrerupere a rutinei nu contează, dacă recuperarea este rapidă.
Cred că acest principiu este atât de important, încât am să-l urmez chiar dacă nu pot să respect o rutină atât de bine cum mi-aș dori. De multe ori cădem în capcana ”totul sau nimic”. Problema nu este că ai greșit o dată: problema e convingerea că dacă nu poți face ceva perfect, mai bine nu mai faci nimic.”

Astăzi este o zi mai încărcată energetic, cu ceva radiații și plafon noros. Grijă mare la modul în care ne focalizăm atenția și mai ales, atenție sporită la corp și nevoia sa de odihnă.

Să ne fie bine tuturor

Cu iubire


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii