Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 11.01.2023. Cartea săptămânii- Caroline Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem. Capitolul 2 – Cele 5 mituri ale vindecării

ro

11 Jan, 2023 08:03 1090 Marime text


”Există cinci mituri principale despre vindecare, ce pot să preia, în totalitate, puterea psihică și emoțională a unei persoane și să facă vindecarea aproape imposibilă. Fiecare dintre ele susține conștiința rănilor, care servește mult mai mult la slăbirea corpului, decât la remedierea lui. Aceste modele de credințe sunt atât de puternice, încât uneori ele par a fi mai puternice decât convingerile noastre optimiste despre posibilitatea de vindecare. Și asta se întâmplă, pentru că aceste credințe optimiste, pline de speranță, sunt despre viitor, despre posibilități, în timp ce boala este o realitate, iar miturile care o susțin se află în prezent.

Cea mai eficientă cale de a înfrânge forța dominantă a miturilor este să recunoașteți că voi personal credeți în ele și – deși s-ar putea să împărtășiți această credință cu alții – ea rămâne doar o credință și nu este neapărat un fapt. Iar apoi, lucrați conștient pentru a vă detașa de influența acestei forțe.
.....
Nici un mit nu se eliberează din psihic fără luptă, însă dacă intenționați cu adevărat să vă vindecați, nu aveți altă alegere decât să continuați lupta – și pe urmă să dezvoltați forme de gândire, ca să le înlocuiți și să vă susțineți sănătatea.
Primul mit: ”viața mea este definită de rana mea”

Al doilea mit: ”a fi sănătos înseamnă a fi singur”

Al treilea mit: ”a simți durere înesamnă a fi distrus de durere”

Durerea este și un învățător, un mesager care ne indică să fim atenți cu corpurile noastre, sau să renunțăm la comportamente și la situații în care suntem slabi și să adoptăm unele în care dăm dovadă de integritate și forță.

Al patrulea mit: ”toate bolile sunt rezultatul negativității, iar noi suntem vătămați în esența noastră”
Al cincilea mit: ”o schimbare reală este imposibilă”

Motivul pentru care credem că schimbarea este imposibilă este simplu: nimănui nu-i place schimbarea și nimănui nu-i place să se schimb. Oricât de ciudat poate să pară, chiar și în situații foarte grele, nouă ne place ca totul să rămână așa cum știm, neschimbat. Credem că ”răul pe care îl știm este mai bun decât cel pe care nu-l știm”, și astfel privesc procesul de schimbare cei mai mulți dintre noi. Cu toate că schimbarea este permanentă și inevitabilă, noi preferăm să ne îndreptăm atenția – o bună parte din ea – către a împiedica să apară schimbări în viața noastră.
......
Puteți să vă consolați cu faptul că boala nu e singura cale prin care putem să identificăm și să eliminăm fricile care stau la baza miturilor; pur și simplu, ea este una dintre cele mai convingătoare. Viața în sine este o călătorie prin aceste mituri și trebuie să ne confruntăm, la momente diferite pe parcursul drumului, cu aceleași frici – fie pe parcursul unei crize în carieră, în cazul unei căsătorii care se destramă, la pierderea unei persoane dragi, sau chiar în cazul unui succes neașteptat, care ar putea să ne umple de teamă că prietenii noștri vor fi invidioși și ne vor abandona. Fiecare experiență din viață ne atrage în interiorul nostru, pentru că – fie că reușim, fie că eșuăm – ne vom întreba dacă devenim mai buni sau mai răi și pe urmă, ne vom întreba care parte din noi este cea mai afectată sau schimbată.

Boala cere să vă întoarceți spre interior și să deveniți conștienți de voi înșivă.”
Ce zi frumoasă numerologic să stăm puțin cu noi înșine și să respirăm adânc.

Să ne fie bine tuturor

Cu iubire,

Sursa text: Facebook/ Zyanna Orinda 

Foto: pexels 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii