Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD isi face campanie la spital

ro

28 May, 2008 00:00 1424 Marime text
1211900633.jpg

Lucrarile de renovare de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta au demarat in iunie 2004, an electoral. Un panou urias, postat, in luna mai, pe fatada unitatii sanitare, le reamintea constantenilor pe cine ar trebui sa voteze pentru mandatul viitor. "Proiectul, in valoare de 600 de miliarde de lei, este posibil datorita primarului Radu Mazare", a fost mesajul Primariei in 2004. In 2008, acelasi edil se prezinta la spital, tot in campanie electorala, pentru a face receptia intermediara a lucrarilor de reabilitare.

"Sunt doua tronsoane majore, care se dau in folosinta astazi (nr. ieri). Tronsonul de pe aripa bulevardului Tomis, care e gata de vreo doi ani. Acum facem receptia oficiala, scriptica. Una este receptia de imagine si alta e cea legala, care ramane in acte. In al doilea rand, am reusit sa renovam cate patru-cinci saloane, de la etajul doi la noua, pe aripa Burica, si le-am dat in folosinta tot astazi", a precizat Ioan Tiberiu Tofolean, manager al SCJU. Din declaratia directiunii rezulta ca pacientii nu au avut acces in saloanele renovate in cele mai mici detalii, desi lucrarile de modernizare si igienizare au fost finalizate in urma cu mai bine de doi ani. Vinovat de acest fapt, spune presedintele CJC, se face actuala guvernare, care a stopat finantarea in decembrie 2005. Nemultumit de aceasta intarziere s-a aratat si primarul Constantei, Radu Mazare. "In mod normal, daca n-ar fi fost intrerupt contractul, pe data 31 mai 2008 ar fi trebuit sa fie gata tot spitalul. Discutam de doi ani de intarziere degeaba", a declarat acesta. Astfel, in patru ani, a fost finalizat doar 20% din proiectul de reabilitare al SCJU. O receptie intermediara nu si-ar fi avut rostul. Ba, mai mult, in aceasta perioada, da de gandit.

Noul grafic electoral

Primarul neaga faptul ca inaugurarea partiala a lucrarilor de "schimbare la fata" a Judeteanului ar fi fost realizate cu scop electoral. In contradictoriu cu incercarile primarului si ale presedintelui CJC de a masca faptul ca receptia este, de fapt, un paravan in spatele caruia se ascunde o campanie de sensibilizare a constantenilor in prag de alegeri, intra alte aspecte. In mod normal, incaperile ar fi trebuit sa fie inaugurate pe 31 mai 2008, cu o zi inainte de data in care alegatorii isi vor exprima optiunile pe buletinul de vot. Se pare insa ca receptia intermediara a fost realizata inainte de termen, pentru ca alegerile din iunie sa le aduca actualului edil si presedintelui CJC cateva voturi in plus. Pe de alta parte, Nicusor Constantinescu explica faptul ca intreaga actiune a fost pusa la punct de managerul unitatii sanitare. "Receptia etapei intermediare de lucrari este o procedura clasica. Ne-a rugat domnul director general Tofolean sa venim sa facem receptia, pentru ca suntem in noul grafic. Dupa cel vechi, ar fi trebuit sa inauguram saloanele peste cinci zile", a declarat presedintele CJC.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii