Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:25 21 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine deține restaurantul Beirut din Constanța George Karam și scandalurile în care a fost implicat

ro

06 Apr, 2014 13:47 4017 Marime text
Conform Registrului Comerţului, restaurantul Beirut funcţionează pe SC Middle East Parteners SRL şi este administrat de Karam Joceline Ep. Youssef Baaklini şi Karam George. Acesta din urmă se mai ocupă și de următoarele societăți: SC Domino Star Interatioal SRL, SC GNK Shipping & Trading LD SRL, SC Middle East Trading SRL, societatea comercială SC Wood Forest Style SRL (radiată) și societatea comercială Wood Forest Style SRL (radiată).

George Karam, prin intermediul societății Middle East Trading a fost implicat într-un scandal în anul 2006 laolaltă cu numele lui Omar Hayssam. În acel moment, un cargou pentru mărfuri generale a fost pus sub sechestru de către DIICOT. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Tetorism avea indicii conform cărora sirianul Omar Hayssam ar fi părăsit țara la bordul acelui vas.

Ambarcațiunea se numea Iman T, aparținea firmei Mediteranean Line Inc. și avea ca agent societatea Ashila Shipping. Operatorul naval, firma „Tartoussi Shipping”, care aparție omului de afaceri Mohamad Tartoussi este punctul de legătură cu societatea Middle East Trading SRL. La acel moment George Karam deținea 150 mc de cherestea la bordul navei Iman T, marfă ce trebuia a fi expediată în Egipt. În urma presiunilor pe care administratorul firmei Middle East Tradig le-a pus asupra omului de afaceri Mohamad Tartoussi, operațiunea de livrare a materialului lemnos a fost finalizată cu succes.

În 2012, George Karam a mai fost implicat într-un scandal cu mită. În luna martie a respectivului an, George Karam în calitate de administrator al societății SC Middle East Trading SRL a formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție și Serviciul Județean Constanța al Direcției Naționale Anticorupție. Omul de afaceri spunea că primise un container cu mobilă de lux. Pentru aceasta ar fi trebuit să dea mită 1000 de euro unor lucrători vamali din Portul Constanța Sud – Agigea. Banii ar fi trebuit să oprească un control asupra mobilei de lux, marfă care ar fi putut avea de suferit în urma manevrelor neatente.

Menționăm că în ambele scandaluri apare numele lui Mircea Boncotă, directorul societății Middle East Trading SRL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 06 Apr, 2014 16:26 Administrator ZIUA de CT: Vom face solicitari legale pt a afla o parte din datele prezentate de dv. Puteti veni cu date noi pe adresa de e-mail a redactiei sau a redactorului sef. Postarea unui simplu comentariu nu rezolva cu nimic problema pe care o semnalati. Multumim.