Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piraeus Bank Romania lanseaza un serviciu care permite plati internationale in peste 120 monede exotice printr-un cont de euro sau dolari

ro

30 May, 2011 19:17 1553 Marime text

Bucuresti, 30 mai 2011 - Incepand cu aceasta saptamana Piraeus Bank Romania lanseaza GlobalPAY, un serviciu de plati internationale in 120 de valute, adresat deopotriva persoanelor fizice si companiilor.

Platforma multi-pay utilizata pentru transferurile/platile desfasurate prin GlobalPAY este realizata in parteneriat cu Deutsche Bank si permite operatiuni in monede precum dolarul taivanez, yuanul chinezesc, rubla ruseasca, realul brazilian, tengele kazakhstanez, rupia indoneziana sau rupia indiana.

Utilitatea noului serviciu este asigurata de faptul ca beneficiarului ii este suficient un cont in euro sau usd pentru a putea realiza tranzactii in oricare dintre cele 120 de monede presetate in sistem.

Astfel, atat persoanele fizice cat si companiile pot transfera sau plati din contul de euro sau usd sume de bani fara a mai fi necesara o operatiune suplimentara si distincta de schimb valutar sau un un cont curent in moneda pe care intentioneaza sa o transfere.

"Produsul este lansat in contextul unor relatii comerciale puternice cu tarile non-euro si a volumului semnificativ de importuri* din tari precum: Ungaria, China, Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Kazakstan, Cehia, India, Coreea, Brazilia, Suedia, Japonia, Taiwan sau Israel. Aproximativ jumatate din importurile de 44 bln EUR cu primii 30 parteneri ai Romaniei provin din aceste tari non-euro.

Serviciul este foarte usor de folosit si nu presupune decat existenta unui cont curent in euro sau dolari. In momentul in care utilizatorul solicita realizarea unui transfer sau a unei plati in una din cele 120 valute 'exotice' disponibile, plata se realizeaza automat, prin debitarea contului existent, la un curs de schimb predefinit si comunicat in prealabil. Destinatarul primeste in maximum doua zile lucratoare echivalentul sumei in moneda solicitata." a declarat Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales, Trezorerie Piraeus Bank Romania.

Sursa: Banknews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii