Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:48 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie umanitară „De Crăciun, fii bun!” Colectă de alimente și haine pentru 1000 de familii nevoiașe din județul Constanța. Cum poți ajuta

ro

21 Nov, 2019 16:38 1231 Marime text

În perioada 25 noiembrie - 15 decembrie, Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, organizează acțiunea umanitară „De Crăciun, fii bun!”.

Scopul campaniei este sprijinirea familiilor sărace din peste 40 de localități din județ (Deleni, Adamclisi, Șipotele, Ion Corvin, Negureni,
Băneasa, Lipnița, Coslugea, Gârlița, Ostrov, Sinoe, Mihai Viteazu, Tariverde, Nuntași, Istria, Gura Dobrogei, Peninsula, Piatra, Poiana,
Săcele, Ovidiu, Vadu, Sibioara, Grup Social Ceres, Eforie Nord, Biruința, Tătaru, Coroana, Potârnichea, Vâlcelele, Vârtop, Vadu - Oii, Gălbiori, Stupina, Mireasa, Dunărea, Izvoru, Conacu, Ștefan cel Mare, Galeșu, Nazarcea, Ivrinezu Mic, Poarta Albă, Remus Opreanu) și din municipiul Constanța (cartier Henri Coandă).

Grupul-țintă este format din peste 1000 de familii sărace (1165 copii, 622 persoane văduve și 91 de persoane cu handicap).

Prin Departamentul Social, coordonat de către pr. Jean Ion, se organizează colectă de alimente neperisabile (ulei, făină, orez, paste, conserve, etc.), articole de igienă și haine (noi sau bine igienizate, cu specificația pentru femei, bărbați, copii băiat/fată, precum și vârsta) în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.

Acțiunea se organizează în postul Crăciunului întrucât, așa cum a declarat Pr. Jean Ion: „Acum ne pregătim cu toții să primim Darul
cel mai Ales, trimis nouă din Cer, pruncul Hristos, care a fost dăruit nouă de către Tatăl, ca Mântuitor și Învățător al dragostei de aproapele. Ca urmare, să căutăm si noi să  dăruim din multul sau puținul  nostru celor ce sunt in nevoi, cel ce sunt in dificultate. Ne-am gândit că nevoile omului de la sat sunt mai acute ca acelora de la oraș. Ne-am ghidat după proverbul românesc: «Când primești ceva ți se umple mâna, iar când dăruiești ți se umple sufletul», încercând să aducem, înainte de Sfintele Sărbători o picătură de bucurie familiilor încercate!”

Cine dorește să fie bun de Crăciun și să ajute persoanele defavorizate prin intermediul campaniei, poate să obțină mai multe informații de la preoții din parohiile urbane ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii