Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi ajutate peste 1000 de familii din județul Constanța Arhiepiscopia Tomisului lansează campania umanitară „De Crăciun, fii bun!”

ro

20 Nov, 2020 13:38 2024 Marime text


 
  • Arhiepiscopia Tomisului ajută peste 1000 de familii din județul Constanța. 
  • Vor fi sprijiniți bătrânii, familiile sărace, cu mulți copii, persoanele singure și cele afectate de pandemie. 

Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului organizează cea de-a doua ediție a campaniei umanitare „De Crăciun, fii bun!”, în perioada 22 noiembrie - 10 decembrie.
 
Scopul acțiunii este sprijinirea familiilor sărace, cu mulți copii, bătrânilor, persoanelor singure și a celor afectate de pandemie (aflate în izolare sau în carantină) din peste 40 de localități din județ (Deleni, Adamclisi, Șipotele, Ion Corvin, Negureni, Băneasa, Lipnița, Coslugea, Gârlița, Ostrov, Sinoe, Mihai Viteazu, Tariverde, Nuntași, Istria, Gura Dobrogei, Peninsula, Piatra, Poiana, Săcele, Ovidiu, Vadu, Sibioara, Grup Social Ceres, Eforie Nord, Biruința, Tătaru, Coroana, Potârnichea, Vâlcelele, Vârtop, Vadu - Oii, Gălbiori, Stupina, Mireasa, Dunărea, Izvoru, Conacu, Ștefan cel Mare, Galeșu, Nazarcea, Ivrinezu Mic, Poarta Albă, Remus Opreanu) și din municipiul  Constanța.
 
Grupul țintă este format din peste 1000 de familii.
 
În acest sens, în toate parohiile din orașele Constanța, Mangalia, Medgidia, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru Vodă, Techirghiol și Cernavodă vor fi organizate colecte de alimente neperisabile, de produse igienico-sanitare, de dulciuri și de jucării în perioada 22 noiembrie – 10 decembrie. Distribuirea ajutoarelor se va face între 14 și 20 decembrie.
 
Acțiunea se organizează în postul Crăciunului. 
 
 

În această perioadă ne pregătim de primirea Celui mai mare Dar. Un Om a venit în lume, ca lumea să descopere, de fapt, în El pe Dumnezeu.
 
Însuși denumirea campaniei noastre ne îndeamnă la bunătate, cu cei ce sunt în nevoi, cu cei ce sunt în dificultate, mai cu seama în această perioadă de pandemie. Ne-am gândit că nevoile omului de la sat sunt mai acute decât ale celor de la oraș. Ne-am ghidat după proverbul românesc: «Când primești ceva ți se umple mâna, iar când dăruiești ți se umple sufletul», încercând să aducem înainte de Sfintele Sărbători o picătură de bucurie familiilor încercate în aceste vremuri de pandemie, transmite Pr. Jean Ion, consilierul Departamentului Social-Misionar


 

În cadrul acțiunii se vor respecta toate măsurile de prevenție medicală pentru limitarea răspândirii coronavirusului.
 
Cine dorește să fie bun de Crăciun și să ajute persoanele defavorizate prin intermediul colectei umanitare, poate să obțină mai multe informații de la preoții din parohiile urbane ale Arhiepiscopiei Tomisului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii