Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:25 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţele de canalizare menajeră şi staţie de epurare, Cum a câştigat Al Stom Company şapte milioane de lei de la Primăria Lumina (3 documente + proces-verbal)

ro

19 Feb, 2014 00:00 3497 Marime text
Societatea Al Stom Company a adjudecat în anul 2013 contractul „Înfiinţare reţele de canalizare menajeră, inclusiv staţie de epurare pentru localitatea Oituz, comuna Lumina (6.828 metri)”. Potrivit anunţului de atribuire nr. 165816/6.03.2013, valoarea contractului atribuit de către Primăria Lumina a fost în valoare de 6.901.842 lei.
 

Aşa cum reiese din procesul-verbal de deschidere a ofertelor din 20.12.2012, comisia de evaluare a fost compusă din: preşedinte – Florin Viorel Brătianu, membri – Ştefana Zamfir, Angelina Naziru, Monica Ritco, Anca Jucovschi, Lavinia Martinescu. Până la data limită de depunere a ofertelor s-au prezentat următorii agenţi economici: Asociaţia Romda Sales – Compest Util, SC Al Stom Company SRL – SC Stulz Planaqua GMBH – SC Procimex SRL, SC Nimada SRL. Oferte întârziate au fost depuse de către asocierea SC Scim SA, SC Autoprima Serv SRL, SC Global Proiect SRL, lider de asociere SC Scim SA.
 
La şedinţa de deschidere a ofertelor s-au prezentat şi reprezentanţi ai agenţilor economic, după cum urmează: Tiberiu Bănică şi Ana Bucoveanu - Romda Sales SRL, Marius Călinescu şi Alexandru Cârlig – SC Al Stom Company SRL, Aurel Gruia – SC Nimada SRL, Dragoş George Popa – SC Scim SA.
 
Comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta depusă de asocierea SC Al Stom Company – SC Stulz Planaqua GMBH – SC Procimex SRL, care a obţinut un punctaj de 10 de puncte, clasându-se pe locul I, cu o propunere financiară, fără TVA, de 6.901.842 lei, cu termenul de execuţie a lucrărilor de 7 luni. În urma analizelor şi evaluărilor a ofertelor depuse, propunerea financiară a Asocierii SC Al Stom Company – SC Stulz Planaqua GMBH – SC Procimex SRL a fost declarată acceptabilă din punct de vedere financiar. Menţionăm că comisia de evaluare a aplicat criteriul de atribuire „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, cu factorii de evaluare aferenţi, respectiv preţ şi termenul de execuţie a lucrărilor.
 
Cine sunt cei de la Al Stom Company SRL

În ceea ce priveşte firma câştigătoare, potrivit datelor Registrului Comerţului, SC Al Stom Company SRL are un singur asociat, în persoana lui Alexandru Papadumitru, care mai figurează ca asociat şi în SC Tehno Consulting SRL. Aceleaşi date de la Registrul Comerţului mai arată că acelaşi Alexandru Papadumitru a mai figurat ca asociat şi în SC Oil Petroleum SRL, SC Smart Real Estate International SRL şi SC Two for Medical SRL, acestea trei fiind, însă, radiate. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi. Unul dintre oamenii de bază în firma lui Papadumitru este finul Alexandru Cârlig, care este căsătorit cu Maria Gabriela Horga, fiică de parlamentar şi ea însăşi cu funcţii înalte în Ministerul Economiei şi membru în numeroase consilii de administraţie ale unor societăţi cu capital de stat. Despre SC Al Stom Company SRL se ştie că este una dintre societăţile constănţene cu o experienţă bogată la capitolul achiziţii publice. Aşa cum arată statistica disponibilă pe SEAP, vorbim despre peste 30 de contracte în valoare de aproximativ 250 milioane lei, derulate din 2007 până în prezent cu instituţii ale statului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii