Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:45 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Preţul cel mai mic" a cântărit greu O firmă din Cumpăna s-a ocupat de stadionul de fotbal din Negru Vodă (documente)

ro

03 Dec, 2015 00:00 1090 Marime text


Primăria oraşului Negru Vodă atribuia, în anul 2008, un contract ce a avut drept obiect "Amenajare stadion orăşenesc de fotbal". Sursa de finanţare a fost de la bugetul local al Primăriei. Pentru atribuirea contractului a fost numită o comisie de evaluare, compusă din Ion Mosoianu, preşedinte, şi membrii Vergil Vlădulescu, Daniela Zamfirache şi Viorica Stănoiu.
 
Primul pas în atribuirea contractului de achiziţie publică a fost întrunirea comisiei de evaluare şi deschiderea ofertelor. După publicarea anunţului pe SEAP, pentru acest contract a fost achiziţionată documentaţia de atribuire de către SC Petrobit Agrement Construct SRL Cumpăna, SC Utiltrans SA Constanţa, SC Kelvin Group SRL Constanţa şi SC Ansiva Construct SRL Constanţa. Cu toate astea, şi-au depus ofertele doar societăţile Petrobit Agrement SA Cumpăna şi Ansiva Construct SRL Constanţa.
 
Cursul de referinţă care a stat la baza comparării preţurilor la evaluarea ofertelor prezentate într-o altă monedă a fost, la 10.03.2008, 3.7164 de euro/leu. Preţurile citite în cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor au fost:
-     SC Petrobit Agrement SA Cumpăna - 465.537,28 de lei
-     SC Ansiva Construct SRL Constanţa - 692.947,43 de lei.
 
Ambele societăţi au promis că durata de execuţie a lucrărilor va fi de 90 de zile calendaristice. În urma examinării celor două oferte, membrii comisiei au decis că ele sunt admisibile. A urmat aplicarea criteriului de atribuire, adică "preţul cel mai scăzut", criteriu care a stabilit că oferta Petrobit este mai bună.
 
Astfel, ofertantul câştigător a fost SC Petrobit Agrement Construct SRL Cumpăna, cu o ofertă de 465.537,28 de lei, respectiv 125.265,65 de euro, fără TVA, şi cu o durată de 90 de zile calendaristice.
 
Firma Petrobit Agrement Construct SRL are sediul social în satul Cumpăna, comuna Cumpăna, strada Prelungirea Canalului nr. 4, judeţul Constanţa. Firma a fost înfiinţată în 2003, are un capital social de 200 de lei şi un obiect de activitate bazat pe "lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale". Asociatul unic al firmei este Dumitru Olteanu, care este şi administrator. Numele său mai apare şi în societatea Dumval SRL, însă această firmă a fost radiată. Anul trecut, potrivit vrajitorul.eu, firma avea doi salariaţi şi o cifră de afaceri de 214.642 de lei. Firma nu este înregistrată cu datorii la bugetul de stat.
 
Până în 10 februarie 2009, din această firmă făcea parte şi fostul inspector şcolar Petrică Miu, acum profesor de istorie. El a declarat atunci că ruptura a avut loc în urma unor "vechi neînţelegeri" cu asociatul său, Dumitru Olteanu. Aşadar, la momentul câştigării licitaţiei de către această firmă, Petrică Miu era încă asociat. Totuşi, acesta spune că nu a luat niciun ban din contractul câştigat de firma în care era asociat la momentul respectiv. Miu şi-a cedat părţile sociale din firmă şi nu a pretins niciun leu din partea asociatului.
 
În secţiunea "Documente", puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul Primăriei oraşului Negru Vodă, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, raportul procedurii şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii