Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României, dat în judecată la Constanța. Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, printre reclamanți

ro

10 Mar, 2022 00:00 2220 Marime text

 
  • Gabriela - Ştefania Nuţ (avocat) a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că procesul vizează anularea Ordonanţei de Urgenţă nr. 16/2022 pentru modificarea art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.
 
 
Senatoarea Diana Ivanovici – Şoşoacă, proces la Curtea de Apel Constanța! Dosarul 155/36/2022 a fost înregistrat pe rolul Secţia de contencios administrativ si fiscal din Curtea de Apel Constanța.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile sunt: Diana Ivanovici – Şoşoacă (reclamant), Gabriela - Ştefania Nuţ (reclamant), Silvestru - Dumitru Şoşoacă(reclamant), Maria Nuţ (reclamant) și Gabriel Mascaș (reclamant).

De partea cealaltă, Guvernul României are calitatea de pârât.
 
Gabriela - Ştefania Nuţ (avocat) a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că procesul vizează anularea Ordonanţei de Urgenţă nr. 16/2022 pentru modificarea art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.
 
Potrivit OUG nr. 16/2022, alineatul 13 prevede că „prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul reglementării unei situaţii urgente sau a uneia care, din cauza circumstanţelor sale excepţionale, impune adoptarea de soluţii imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării şi anterior expirării termenului prevăzut de respectivul alineat“.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
„Apărarea drepturilor poporului român“
Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Declarațiile Dianei Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii