Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:44 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După negocieri, clarificări şi discuţii lungi CEC Bank SA - Sucursala Constanţa va finanţa un proiect al Primăriei Negru Vodă (documente)

ro

28 Nov, 2015 00:00 1839 Marime text
Primăria oraşului Negru Vodă a atribuit, prin negociere accelerată cu publicarea prealabilă a anunţului de participare, un contract ce are ca obiect contractarea unei linii de finanţare în valoare de 11.250.000 de lei, pe o perioadă de trei ani, în vederea asigurării resurselor financiare necesare finanţării proiectului „Reabilitare / modernizare străzi în oraşul Negru Vodă şi General Toshevo”, MIS - ETC 324. Documentaţia de atribuire a fost publicată pe site-ul www.e-licitatie.ro. Valoarea estimată a achiziţiei a fost de 600.749,00 de lei. Sursa de finanţare a fost din bugetul local al Primăriei.
 
Pentru această achiziţie publică a fost numită o comisie de evaluare, prin dispoziţia primarului, compusă din Ştefan Petre, preşedinte cu drept de vot, şi din membrii Cosmin Bujor, Viorica Stănoiu, Mariana Tulea şi Nicoleta Marin. Membri de rezervă au fost Daniela Zanfirache şi Ana Sencu, iar expert cooptat, Eugenia Victoriţa Drăghici. 
 
Prima şedinţă a comisiei s-a întrunit în data de 11 mai anul acesta, la ora 10.30, la sediul autorităţii contractante, situat în oraşul Negru Vodă, şoseaua Mangaliei nr. 13. Preşedintele comisiei a constatat că procedura de achiziţie publică s-a organizat în conformitate cu legile în vigoare, după care s-au solicitat clarificări privind documentaţia de atribuire Agenţiei Mangalia a CEC Bank, care îşi anunţase intenţia de a participa la licitaţie. Răspunsurile la solicitările de clarificare au fost publicate în SEAP.
 
În final, singurul operator economic care şi-a depus oferta la termen a fost CEC SA Sucursala Constanţa. Garanţia de participare, în cuantum de 12.000 de lei, a fost depusă cu scrisoarea de garanţie nr. 3072 din 7.05.2015 emisă de CEC Bank SA. Reprezentanţii CEC în şedinţa de deschidere a ofertelor au fost Sultana Popescu şi Lori Drumcea. După ce s-a constatat că toată documentaţia este în regulă, a fost întocmit procesul-verbal al deschiderii ofertelor.
 
Raportul final al procedurii de achiziţie arată că singurul ofertant aflat în cursă a obţinut, în urma evaluărilor comisiei, 100 de puncte. A urmat şedinţa de negociere, pe 13 mai 2015. CEC Bank Sucursala Constanţa depusese oferta preliminară înregistrată la sediul autorităţii contractante. Analizând oferta, comisia consemnează următoarele aspecte:
- Depunerea ofertei financiare, din care rezultă acordarea liniei de finanţare în valoare de 11.250.000 de lei, pentru o perioadă de 36 de luni, pentru un preţ de 562.044,90 de lei, compus astfel: dobânda Robor 3M (1,47%) + marja 3,50 pp, respectiv 4,97%.
- Anexat propunerii financiare ofertantul a prezentat un grafic de rambursare a creditului, calculat pentru o perioadă de 36 de luni, din care graţie şase luni şi rambursare 30 de luni.
- Graficul de rambursare prezentat este conform situaţiei ipotetice solicitate de autoritatea contractantă.
- Ofertantul a prezentat draftul de Contract de linie de credit pentru investiţii de proiecte finanţate din fonduri europene şi Contractul de ipotecă imobiliară. Modelul băncii este particularizat conform cerinţelor precizate de autoritatea contractantă în documentaţia descriptivă.
 
Referitor la propunerea financiară depusă, comisia de negociere, raportându-se la limita acceptată a nivelului marjei dobânzii menţionate în documentaţia de atribuire, propune, în raport cu preţurile actuale după piaţa bancară, o diminuare a nivelului ratei marjei dobânzii ofertate.
 
Comisia de negociere solicită o reducere a marjei ofertate iniţial de CEC Bank SA de la 3,50%, la 3,00%. Cum reprezentanţii împuterniciţi ai băncii nu aveau competenţă pentru acceptarea marjei propuse de comisie, au cerut termen să solicite avizul organelor competente.
 
Totodată, în cadrul şedinţei de negociere, au fost analizate şi clauzele contractuale din Contractul de linie de credit, faţă de care comisia de negociere a solicitat unele modificări ale draftului propus.
 
Pe data de 3.06.2015, Comisia de negociere s-a întrunit din nou la sediul autorităţii contractante, în vederea continuării negocierilor. Faţă de solicitările formulate de comisia de negociere, reprezentanţii împuterniciţi ai CEC Bank SA au răspuns punctual.
Referitor la diminuarea marjei de dobândă ofertate, ofertantul declară că nivelul propus al acesteia, de 3,50%, este nivelul minim rentabil pentru bancă, motiv pentru care îşi menţine propunerea iniţială.
 
În ceea ce priveşte renunţarea/modificarea unor articole din draftul de Contract linie de credit, CEC Bank a revizuit pe ici, pe acolo, făcând anumite modificări cerute de autoritatea contractantă (modificări pe care le puteţi studia în secţiunea „Documente”) în raportul final al achiziţiei.
 
Comisia de negociere s-a angajat să înainteze modelul de contract propus de CEC Bank SA Sucursala Constanţa spre avizare autorităţii contractante, cu menţiunea că ofertantul a inclus în draftul de contract clauzele generale în modelul de contract propus de autoritatea contractantă, precum şi cerinţele minime impuse în documentaţia descriptivă. Drept urmare, comisia hotărăşte că oferta depusă de CEC Bank SA Sucursala Constanţa este admisibilă şi, deci, câştigătoare a contractului de achiziţie publică.

Despre CEC Bank SA

CEC Bank SA - Sucursala Constanţa îşi are sediul în municipiul Constanţa, pe bulevardul Tomis nr. 79-89. Filiala a fost înfiinţată în 1994, iar firma-mamă se numeşte Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC SA Bucureşti. Directorul filialei este Sultana Popescu. Obiectul principal de activitate al filialei bancare se bazează pe activităţile de creditare, dar şi pe alte activităţi de intermedieri monetare.

În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul Primăriei oraşului Negru Vodă, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii