Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la cine a cumpărat Baza Logistică Navală cârnați, lapte, fructe și legume (documente)

ro

21 Jun, 2016 00:00 3755 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitaţii trucate există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă câştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, declara procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi mai uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Ministerul Apărării Naţionale, prin UM 02022 din Constanţa sau Baza Logistică Navală, aşa cum este ea cunoscută, a încheiat cinci contracte pentru a achiziționa necesarul unității.
 
Astfel, Baza Logistică Navală a atribuit contractul „Cârnați (cârnați afumați, cârnați cabanos, cârnaţi de porc - crenvurști, cârnați oltenești) pentru unităţile militare din Forțele Navale, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut, potrivit licitatiapublica.ro. Valoarea inițială totală estimată a contractului a fost de 90.214 lei, iar valoarea totală finală a acestuia a fost de 81.547 de lei fără TVA. Contractul a fost atribuit operatorului economic Matra SRL, firmă care a mai câștigat contracte cu Unitatea Militară 02022 din Constanța.
 
Citește și
Baza Logistică Navală cumpără carne de porc de la Matra SRL și Granbis SRL
 
Un alt contract pe care l-a atribuit Baza Logistică Navală a fost „Lapte ultrapasteurizat (UHT) de vacă” pentru unitățile militare din Forțele Navale, criteriul de atribuire fiind tot prețul cel mai scăzut. Valoarea inițială estimată totală a contractului a fost de 268.030 de lei, iar valoarea totală finală a acestuia a fost de 267.264,2 lei fără TVA. Astfel, cei care vor furniza lapte pentru Forţele Navale sunt Granbis SRL și Geocor Trade Imp-Exp SRL, ambele firme din Constanța. Cele două au mai bătut palma şi altădată cu Unitatea Militară 02022 Constanța, unul dintre contracte vizând furnizarea de produse de pasăre.  
 
Citește și
UM 02022 Constanța cumpără carne de pasăre de la trei firme
 
Ministerul Apărării Naţionale, prin UM 02022 Constanţa, a mai atribuit și contractul „Fructe proaspete (mere și pere) pentru unitățile militare din Forțele Navale”, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Valoarea inițială estimată totală a contractului a fost de 117.428,25 de lei, iar valoarea totală finală a fost de 113.350,8 lei fără TVA. Contractele au fost atribuite astfel:
 contractul cu numărul E 1717 (în valoare de 9.860,3 lei) a fost câștigat de aceeași Granbis SRL, din Constanța, Stedyan Com SRL, din Brăila, Geocor Trade Imp-Exp SRL, din Constanța;
 contractul cu numărul E 1718 (în valoare de 40.790,5 lei) a fost adjudecat de: Stedyan Com SRL, Geocor Trade Imp-Exp SRL;
 contractul cu numărul E 1719 (în valoare de 62.700 de lei) a fost câștigat de Stedyan Com SRL.
 
Cea din urmă firmă a mai câștigat anul trecut un contract cu Baza Logistică Navală, pentru „Furnizare ouă de găină, categoria A, minimum clasa M, greutate minimum 53 grame/buc”.
 
Citește și
Furnizare de lapte și ouă - Granbis SRL, Stedyan Com SRL și Geocor Trade Imp-Exp SRL au mai câștigat contracte cu UM 02022 Constanţa
 

MApN, prin UM 02022 din Constanţa, a mai atribuit și contractul „Legume proaspete” (roșii, castraveți, ardei gras, verdeață, vinete, dovlecei) pentru unitățile militare din Forțele Navale, unde și de data aceasta criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut, potrivit licitatiapublica.ro. Valoarea inițială estimată totală a contractului a fost de 202.303,5 lei, pe când valoarea totală finală a acestuia a fost de 174.212,95 de lei fără TVA. Contractele au fost câștigate tot de operatorii economici Granbis SRL, Geocor Trade Imp-Exp SRL și Stedyan Com SRL.
 
Baza Logistică Navală, cu sediul pe strada Fulgerului nr. 99, Constanța, a mai atribuit și contractul „Acumulatori cu plăci de plumb și acid sulfuric”, criteriul fiind prețul cel mai scăzut. Valoarea inițială estimată totală a contractului a fost de 245.780,16 lei, iar valoarea totală finală a acestuia a fost de 237.571 de lei. În cadrul acestei licitații, contractele au fost câștigate astfel:

 contractul cu numărul E 1352 (în valoare de 22.983 de lei) a fost câștigat de Comat Constanţa SA;
 contractul cu numărul E 1353 (în valoare de 203.236 de lei) a fost atribuit societății Sorgeti SRL, din București;
 contractul cu numărul E 1354 (de 11.352 de lei) a fost adjudecat de Caranda Baterii SRL, din București.
 
Citește și
Acţionarii, convocaţi în martie - Pachetul de acţiuni deţinut de Comat Constanţa SA în cadrul Comat Service SA, de vânzare
 
Sorgeti SRL a câștigat, în luna februarie a acestui an, un contract cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, în valoare de 30.000 de lei, privind asigurarea de acumulatori cu plăci de plumb și acid sulfuric.
 
Citește și
DRDP Sorgeti SRL, câștigătoare - Constanța dă peste 30.000 de lei pentru acumulatori cu placi de plumb si acid sulfuric
 
De asemenea, CFR a cumpărat anul trecut, în septembrie, acumulatori staţionari fără întreţinere de la Caranda Baterii SRL, valoarea totală finală a contractului ridicându-se la 14.400 de lei fără TVA.
 
Citește și
CFR cumpără acumulatori staţionari fără întreţinere de la Caranda Baterii SRL
 
În secțiunea „Documente” pot fi consultate anunțurile de atribuire a contractelor la care facem referire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii